Naslednica

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

- Ej, nemoj odmah da se ljutiš, nisam na tebe mislio. Tvoja žena je iz ugledne kuće, ne može se uporediti sa tamo nekom sirotom seljančicom. Ko zna kakva je ta mala, možda je neka ružna, prosta, bez manira i kulture. Takvu bi morao da uzme samo neki očajnik, koga ni jedna druga neće. Odnosno, ko ima tako lošu reputaciju da ni jedan otac ne bi pristao da mu da svoju kćer - reče Barton.
- Parkerovo društvo baš takve lovi. Otmice i prisila, to je njihov metod. Kad devojka bude osramoćena, teško da će odbiti bračnu ponudu svog otimača - opet se ubaci Vilson. Ta tema ga je očigledno zanimala.
- Ali teško da bi neko sa Nevilovim ugledom pristao da uzme neku prostu ženu. Doduše, i to se lako da rešiti. Znaš da se pričalo prošle godine za onu mladu Lorensovu ženu kad je pala niz stepenice i slomila vrat. A on posle toga postao bogati udovac...

- Uh, ti si baš danas pun jezivih primera - nasmeja se Barton. On se nije tako uživljavao u tudje priče. Bio je suviše zaokupljen sobom i svojim zadovoljstvom da bi se bavio drugima. Bilo mu je malo teško što je morao da proda neke akcije ovih dana, to će mu značajno oštetiti budžet, ali nije bilo razloga za preveliku brigu. Navikao je do sada da uživa u neokrnjenom nasledstvu. Možda će ipak morati da malo povede računa o tome. Svoje luksuzne troškove neće moći da smanjuje. Ali možda ne bi bilo loše da se malo zainteresuje za svoje investicije. To je odavno prepustio drugima, da vode računa o njegovom imanju. Za njega je to uvek bila prevelika gnjavaža. Ali možda dolazi vreme da proveri kako to sve ide. Kakva dosada. Možda bi mogao da pita Vilsona da mu pomogne. Vilson je morao da počne da vodi računa o svom imanju kad se oženio. To je od njega očekivao njegov tast, i malo mu se nametao, ali ga je bar nešto i podučio. Možda će on moći da mu se nadje. On o tome nije pojma imao. Pitaće ga kasnije, razmišljao je ležerno.

Nastavak na strani broj 2.

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 4 Prosjek: 3]Leave a Reply