Nepoželjna verenica

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

U salon je oštrim korakom umarširala stara dama, na čijem licu je lako mogao da se primeti sjaj nekadašnje lepote. Njene žive, nemirne oči odmerile su brzim pogledom ćelu sobu, kao i dvoje malo zatečenih domaćina. Nasmejala se u sebi, prilazeći im.
- Draga Elizabeta! Vilijame... - pozdravila ih je.
Za njom je poslušno išla mlada devojka u sivom putnom kostimu jednostavnog kroja. Njena smeđa kosa bila je pokrivena isto tako sivom putnom kapom sa širokim obodom. Blago se zarumenela kada joj se pogled zaustavio na divnom mladiću koji je ustao sa sofe i pošao im u susret nekoliko koraka. A sada je zastao i ozbiljno se zagledao u njih. Srce samo što joj nije iskočilo iz grudi kada je prišla bliže i mogla još bolje da ga pogleda. A tek kad je on zaustavio pogled na njoj! Nije mogla da izdrži, osećajući kako joj vatra pali vrat i obraze. Spustila je glavu, prateći svoju baku. Dakle, to je on! Prekrasni mladoženja koga joj je baka obećala. Zaista je baka bila u pravu, uopšte nije preterivala kada ga je opisivala i hvalila. Nije smela da podigne pogled, plašeći se da više neće moći da ga odvoji od njega. A bilo bi nepristojno zuriti u nekoga, bez obzira koliko je privlačan i lep. 1 njoj namenjen. Srce joj je zaglušujuće lupalo dok je čekala da mu je predstave.
- Ledi Glenstok - začuo se ledeni glas Elizabete Vudridž kada je uspela da progovori. Od njenog pogleda neki osetljivilji ljudi mogli bi da se smrznu. Ali ne i njena protivnica, ledi Glenstok. Ona je bila dama starog kova, energična, opasna i uporna.
- Tako mi je drago što vas vidim - reče ležerno ledi Glenstok, praveći se da ne primećuje ledeno iznenađenje koje ih je dočekalo. - Dozvolite mi da vam predstavim moju unuku, Henrijetu Koneli - dodala je značajno, proučavajući lica domaćina, čiji su se pogledi prikovali za njenu unuku. Ugušila je veseli kikot, posmatrajući kako se neverica i nezadovoljstvo šire njihovim licima pri pogledu na neuglednu smeđokosu devojku, nimalo glamurozne pojave.

Nastavak na broju 2

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 5 Prosjek: 2]Leave a Reply