Izvan granica

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

“Emili požuri, zakasnićemo.”

Uzdahnula sam kad sam čula moju majku kako me doziva sa donjeg sprata. Ja stavljam svoj nakit i gledam na svoj Filips sat. I dalje imam još deset minuta pre nego što trebamo da krenemo i ja stiskam zube, jer je moja majka toliki frik kontrole.

Uzimajući dubok dah, ponavljam u sebi, samo još nedelju dana i onda odlazim odavde.

“Biću dole za momenat, majko.” Pokušala sam da održim svoj glas opuštenim da ne bih osetila frustraciju koju osećam zbog nje.

Ovo leto je bilo apsolutno brutalno vratiti se u Boston. Htela sam da ostanem u Njujorku nakon završene druge godine na Kolumbiji, ali moja majka je insistirala da dođem kući da bih mogla prisustvovati nizu političkih i društvenih događaja sa njima. Moj otac je kongresmen Aleks Burham, nadamo se da će dobiti kandidaturu u Beloj kući na dve godine i moj život se svodio na potrebe moje majke da medijima prikaže koliko smo mi savršena predsednikova porodica.

Dakle, celo leto sam bila polirana, blistava i učena kako da se najbolje ponašam ispred kamera. Birali su odeću koju ću nositi i dobila sam mlade, bogate neženje da me prate na zabave. Moja majka nije dopuštala da napustim kuću ukoliko ona ne odobri ono što sam obukla ili onog sa kim sam krenula da se sastajem.

I ja sam se gušila. Samo još jedna nedelja i onda odlazim odavde. Malo je nadrealno da mislim o tome koliko sam se promenila u protekli nekoliko godina. Nekada sam obožavala svoj život socijaliste sa svom tom fensi odećom, prijateljima snobovima i beskrajnim nizovima zabava. Sada, dala bih sve samo da budem normalna, koledž devojka, koja može da padne u zaborav kad god poželi.

Ja dugujem mnogo svojih promena mom starijem bratu, Rajanu. Pre tri godine, upoznao je i duboko se zaljubio u svoju jednu i jedinu, Dani. Priznajem...

Nije mi se dopala iz prve i podjednako mi je neprijatno da kažem da sam odlučila da je ne volim, a da je nisam ni upoznala. Majka mi je rekla da je mrzim pa ja i jesam.

I nije bilo teško pratiti majčine naredbe. Mislim ona mi je rekla da Dani radi u restoranu, da farba kosu u ljubičasto i da ima pirsinge po licu. Velika nakaza. Zar ne?

E pa ne!

Oh, kako sam samo pogrešila. Nikada nisam bila tako bliska sa Rajanom dok smo rasli.

Bilo je skoro četiri godine razlike među nama i nikada nismo bili istog mišljenja o nalozima naših roditelja.

Za razliku od mene. Pacova koji slepo prati svirača.

U svakom slučaju, Rajan se potpuno i nepopravljivo zaljubio u Dani i ja to jednostavno nisam razumela. Ali me je to zaintrigiralo i morala sam da saznam zašto se zaljubio.


[one_half][alert-announce]PRETPLATITE SE
i čitajte odmah![/alert-announce][/one_half][one_half_last][alert-success]Već ste član?
Prijavite se ovdje»[/alert-success][/one_half_last]
izvan-granica

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 1 Prosjek: 5]Leave a Reply