Oštri rubovi – Jayne Ann Krentz

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Cyrusu se nije sviđao način na koji je Damien zurio u staklenu kuglu. Nekakva lagana jeza prošla mu je tijelom, ali to nije imalo nikakve veze sa starosti Hadove kugle. - Ma daj March, valjda ne vjeruješ u te gluposti?

Damien nije izravno odgovorio. - Nitko zapravo ne zna puno o tome. Nikada je stručnjaci nisu proučavali jer je oduvijek bila sakrivena na raznim privatnim aukcijama. Ali, na primjer, nemoguće je objasniti kako uspijeva sjajiti tako različitim i intenzivnim nijansama vatrenih boja. Ima li u njoj nečega zlatnog ili možda nekog metala koji je tek nedavno izbio na površinu? Ilije možda sve to slučajnost?

Cyrus je znao kako nije nikakav stručnjak za umjetnost. Damien je u tim stvarima bio glavni radeći za tvrtku March&Colfax osiguranje. Čak je i on svojim nestručnim pogledom mogao vidjeti da je taj predmet izrađen briljantnom preciznošću da bi se prepustio faktoru sreće.

- Sumnjam da je to bila nesreća, - rekao je.

Damien je podigao pogled prema njemu. Njegove ledeno plave oči su se caklile podrugljivim sjajem. - Tako znači?

Tvrtka March&Colfax osiguranje nastala je prije šest mjeseci. Cyrus je sumnjao da će njihovo partnerstvo izdržati još sljedećih šest mjeseci. Unatoč onome što je Katy vjerovala, znao je da je napravio veliku grešku kada je ušao u posao s Damienom. Govorio si je kako nije potrebno biti prijatelj čovjeka s kojim započinješ posao, ali on ne samo da nije volio Damiena Marcha, nego mu čak više nije niti vjerovao.

Kao što je njegov djed, Beauregard Lancelot Colfax znao govorili, nema smisla poslovati s čovjekom kojemu ne možeš vjerovati.

Istina je da je Damien uložio puno novaca u njihovu tvrtku. Osim velikog kapitala, Damien mu je ponudio i brojne veze iz elitnog društva. Na površini je posao išao dobro. March se znao družiti s tom elitom, znao je razgovarati s njima i tako dogovoriti dobre i skupe poslove.

Cyrusov je zadatak bio jako jednostavan. Imao je dobre instinkte, praksu i pseću izdržljivost koja je u tom poslu bila potrebna. Prijevoz Hadove kugle od jednog vlasnika drugomu bio je najvažniji posao koji je tvrtka do sada dobila. Milijarder, sakupljač drevnih predmeta, zahtijevao je od njih potpunu diskreciju. Nije želio da se ikakve glasine o toj kugli prošire do legalnog svijeta umjetnina ili do novinara. Bio je opsjednut zaštitom svoje anonimnosti i voljan platiti visoku cijenu kako bi to ostvario.

Nastavak na strani 2

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 3 Prosjek: 2.7]Leave a Reply