Otkupnina – Julie Garwood

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Spencer je uzeo djevojčicu u naručje i požurio za Williamom. Krovovi nekoliko okolnih koliba već su bili u plamenu. U odsjaju vatre muškarci su pojurili prema brežuljku gdje su ih čekali osedlani konji.

Na pola puta, ugledali su skupinu neprijateljskih vojnika kako izlazi iz šume. Naprijed se više nije moglo, a jednako tako ni natrag, no oba muškarca ostala su ustrajna u namjeri da izvrše svoju dužnost. Štiteći Gillian, koja je skutrena na zemlji ležala između njih, izvukli su mačeve i visoko ih podigavši uzviknuli svoj posljednji bojni poklič. Malo zatim, obojica su umrla, jednako časno kao što su živjela, hrabro štiteći nejako stvorenje.

Prepoznavši djevojčicu, jedan od Alfordovih zapovjednika odnio ju je nazad u zamak. Ugledavši je u vojnikovu naručju, Liese, njezina dadilja, hrabro se odvojila od skupine slugu koja je pod budnim okom stražara drhturila u kutu, i očiju punih suza počela ga preklinjati da joj prepusti brigu o djetetu. Srećom, zapovjednik je jedva dočekao da se riješi uplakane djevojčice. Gurnuvši Gillian u služavkino naručje, zapovjedio joj je da šmrkavicu odnese u njezinu sobu, i hitro se uputio nazad u bitku.

S ošamućenom djevojčicom u naručju, Liese je pohitala prema stubama. U trenutku kada su stigle do vrha, masivna hrastova vrata treskom su se otvorila i skupina vojnika s isukanim mačevima u rukama, nahrupila je u veliku dvoranu. Pomahnitali od žudnje za pobjedom, nemilosrdno su nasrnuli na goloruke sluge. Shrvana pogledom na žene i muškarce koji su bespomoćno podigli ruke, pokušavajući obraniti vlastiti goli život, Liese je pala na koljena.

Spustivši Gillian do sebe, čvrsto je zatvorila oči i rukama pokrila uši, odbijajući gledati klanje i slušati kako njezini prijatelji očajnički preklinju za milost. Gillian je kao ukopana stajala kraj Liese, sve do trenutka kada je ugledala kako vojnici u dvoranu uvode njezina oca. - Oče - prošaputala je, pa kleknula i ručicama se čvrsto uhvatila za ogradu. Vidjevši kako muškarac u ogrtaču s kapuljačom podiže mač na njezina oca, oči su joj se raširile od panike. - Oče! - vrisnula je i trenutak potom potonula u spasonosnu nesvjesticu. Nastavak na strani 2

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 3 Prosjek: 3.7]Leave a Reply