Kako bi bilo da te zavedem

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Proučavao je njeno napeto lice. Unatoč teškim vremenima koje je proživjela zračila je veselošću. Možda je to bio razlog zašto je izgledala mlađom od dvadesetišest. Njena plava kosa i velike plave oči bile su naslijeđe njena oca. Od majke je nasljedila visoke jagodice lica, tamni ten i pune usne koje nisu trebale više od samo malo sjajila kako bi došle do punog izražaja. Marcov pogled prešao je preko njenog nježnog tijela i zavodljivih grudi. Kako je cijeli život proživjela u sjeni jedne od najljepših žena na svijetu, Claire očito nije bila svjesna vlastite privlačnosti. Marc je uzeo čašu i vratio se na kauč. Claire je primijetila da se bora između njegovih obrva produbila osjećajući nelagodu zbog toga.
“Zašto si pomaknuo dolazak?” upitala je. Čitavu minutu trajala je nelagodna šutnja i Claire je bila sva u grču. Osjećala je da nešto nije u redu. “Je li ti Darlene rekla... da je zvala Lynn dok si bila u New Yorku?” upitao je Marc.
“Ne. Je li... je li mama dobro?” Marc se nakašljao. “Lynn se prije dva dana udala. Njen suprug je bogati Teksašanin, Anthony Portson. “
“Ah, opet je stigla do oltara?” upitala je Claire sa tmurnim smiješkom. Na Marcovu se licu pojavio izraz boli. “Želio bih da nisi toliko ogorčena.”
“Rezignirana je bolji izraz. Dakle, ovo je broj šest među njenim supruzima. Naravno da ima novca. Što je osim toga drugačije na njemu? Mislim, čini mi se da si ti prilično uzbuđen oko cijele stvari.”
Marc ju je primio za ruku i nježno ju pomilovao što je u Claire izazvalo osjećaj slaboće.
“Lynnin novi suprug je mojih godina.” Rekao je tiho.
“Tridesetipet? Pa, mama izgleda barem deset godina mlađe nego što ustvari je, čemu dakle uzbuna?”
“Lynn je zatajila svoje prave godine a i nije mu rekla da ima tebe.” Claire je progutala i zatim ravnodušno slegla ramenima. “Pa ne viđam ju prevše često.”
“Ostat će s tobom u vezi. Dovraga, Claire. Tako je najbolje za tebe. Vjenčanje je držala u tajnosti kako bi svoje i tvoje ima držala podalje od novina”, rekao je Marc i uzdahnuo, “nemaš pojma kako je to kada te uvijek slijede znatiželjni novinari željni senzacija.”
Claire je odložila čašu i zgrčila ruke u krilu. Zašto ju je Marc stalno branio? Je li i njega Lynn začarala svojom osobnošću? Zašto nebi? Kada je Claire još bila dijete njena je majka bila jedna od najtraženijih fotomodela u SAD-u. I još danas ljudi vole čitati o njoj, što radi, kako se oblači, tko je njen najnoviji suprug, što jede ...
Unatoč otvorenosti prema novinarima Lynn je uvijek uspijevala svoj privatni život zaštititi od javnosti. “Pitam se, kako li je mama uspijevala držati tatu i mene podalje od medija.” “Bila je još vrlo mlada kada se udala za Johna i nedugo nakon tvog rođenja razveli su se. Nitko se nije sjetio provjeriti jesu li informacije koje je Lynn tada dala novinarima točne. Hvala Bogu da je tako. Ali reci mi, ne idemo li van na večeru?” Claire je ustala.
“Ja sam potpuno iscrpljena. Nadoknadit ćemo to kada se vratiš.”
“Ali moraš nešto pojesti Vilo.”
Na trenutak je sklopila oči.
“Prošla me volja za jelom!’’
“Ne odlazim prije vikenda. Nazovi me ako me trebaš.” Claire je pomakla pramen kose lica i uspjela se nasmijati.
“Marc, ja sam odrasla žena i više se ne moraš osjećati odgovornim za mene.”
Marc je uzdahnuo.
“Dovraga, misliš li zaista...’’ Prekinuo je rečenicu i čvrsto stisnuo usne. Claire ga je pogledala.
Odjednom nije željela ništa više nego da ju zagrli i utješi. Marc je tada proživio svu njenu bol i bio je uz nju kada je umro njen otac.


Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 0 Prosjek: 0]Leave a Reply