Kako je ljepotica ukrotila zvijer – Eloisa James

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Dotični jc Linnet poljubio više no jednom; zapravo, poljubio ju je nebrojeno puta. I strasno joj je izjavio svoju ljubav, da ne spominjemo jagode koje je bacao na prozor njezine spavaće sobe jedne noći (koje su napravile strašan nered i razbjesnile vrtlara).
Ali jednu so ar nije učinio. Nije ju zaprosio.
- Šteta što se ne mogu tobom oženiti - odgovorio je, ispričavajući se neposredno nakon skandala koji je izbio prethodne večeri
- Mi kraljevski vojvode, znaš... ne možemo činiti sve što nam se prohtije. Moj je otac doslovno strog do ludila. Doista, to je vrlo žalosno. Sigurno si čula za moj prvi brak; onaj koji jc poništen zato što je kuća Windsor odlučila da Augusta nije dovoljno dobra za mene, a ona je kći jednoga grofa.
I jnnet nije bila kći grofa; njezin jc otac bio tek običan vikom, a i veze u društvu nisu mu bile najbolje. A ona nekako baš nije čula za prinčev prvi brak. Svi oni koji su stajali i gledali kako očijuka s princem posljednjih nekoliko mjeseci, nekim su joj čudom zaboravili reći da je princ očito sklon udvarati se onim damama kojima se nije želio, ili kojima se nije smio oženiti.
Princ se kratko naklonio, okrenuo se i naprasno napustio plesnu dvoranu, povukavši se u dvorac Windsor - ili nekamo drugamo kamo pobjegnu štakori s broda koji tone.
Tako bi ostavio Linnet sasvim samu, da nije bilo njezine turobne pratilje i pune plesne dvorane plemića i plemkinja, a te su je okolnosti natjerale da vrlo brzo shvati da je veliki broj mladih dama, a i starih matrona, veselo dočekalo, ako već ne razdragano - proglasiti je bestidnicom prvoga reda.
Već samo nekoliko trenutaka nakon prinćeva uzmaka ama baš nitko je se nije usudio pogledati u oči, a ona je drugima mogla gledati samo u leđa. Kikot više klase širio se posvuda kao siktanjc gačućih gusaka koje se spremaju odletjeti na sjever, lako je, naravno, ona bila ta koja je trebala odletjeti - na sjever, na jug, nije bilo važno, samo da utekne s poprišta svoje sramote.
Ono što je bilo nepravedno bilo je to da ona nije bila bestidnica. Zapravo, nimalo veća od bilo koje druge djevojke koju jc opčarao neki princ.

Uživala je u tome što je uhvatila najveći mogući zgoditak, plavokosog i privlačnog princa. Ali zapravo nije gajila istinsku nadu da bi se on mogao oženiti njome. I zasigurno mu ne bi poklonila svoju nevinost bez zaručničkog prstena na ruci i kraljeva blagoslova.

Kliknite broj 2 za nastavak...

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 7 Prosjek: 2.7]Leave a Reply