Nevjesta je, na žalost, rekla NE

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

KERSTIN GIER
Nevjesta je, na žalost, rekla NE

Većina vjenčanja ne potiče ljude na oponašanje, kaže moja prijateljica Hanna, kao ni većina brakova. U pravu je, mislim. Ipak, gotovo svako vjenčanje ima jedan čaroban trenutak u kojem i ja poželim biti nevjesta.
Za vjenčanje Julije s Peterom, kolegom s posla mojega dečka Alexa, kupila sam si skup šešir. Bio je od panamske slame, krem boje, s uzdignutim obodom iznad čela i tamnozelenom kariranom vrpcom koja se tako dobro slagala s bojom mojih očiju i lanenom haljinom koju sam nosila. Bila sam vrlo zadovoljna svojim izgledom sve dok Julia nije ušla u crkvu. Šapat se širio među uzvanicima dok je polako koračala srednjim prolazom između klupa.

Gornji dio snježnobijele haljine priljubio joj se uz tanak struk, otkrivajući blago potamnjela ramena. Dvoredna biserna ogrlica naglašavala je njezin tanak vrat, a široka se suknja nježno njihala naprijed-nazad pri svakom koraku, nečujno poput oblaka.
Fotografski aparati su škljocali, a najmanje dvoje rođaka snimalo je videokamerama. Svjetiljke, posebno postavljene za tu svrhu, obasjale su crkvu jarkom svjetlošću, ali nevjesta nije ni trepnula.
- Julia izgleda nekako drukčije - šapnuo je Alex koji je stajao pokraj mene.
- Devet tjedana dijete, svaki dan dva sata u studiju za fitnes i dva puta tjedno u solariju - uzvratila sam mu šapatom.

- A odakle su joj uvojci? - upitao je Alex. - Je li to perika?
U stvarnom životu, naime, Julia je imala ravnu kosu, gotovo priljubljenu uz glavu tako da su joj se vidjele uši. Danas ušima nije bilo ni traga. Vjenčić od bijelog i plavog cvijeća gotovo je lebdio na nestašnim, sjajnim uvojcima, a s Julijinih sljepoočnica spuštali su se uvijeni pramenovi poput finih drvenih strugotina. Oči boje ljubičice blistale su na rumenom licu.


Julia je zastala pred oltarom i sretno se nasmiješila Peteru koji ju je ondje dočekao. Njezina se suknja zanjihala još nekoliko puta, a onda se smirila. Bila je izrađena od četrnaest slojeva najfinijeg tila, kako sam doznala od dobro obaviještenih krugova, a svaki je sloj bio širok četiri metra.


Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 1 Prosjek: 1]Leave a Reply