Klub božićnih kolačića – Ann Pearlman

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Svake godine u prosincu, Marnie i njezine prijateljice okupljaju se uz pregršt predivno umotanih domaćih kolačića. Svaka od prijateljica sa sobom mora ponijeti neko jelo i bocu vina i svaka ima priču vrijednu pričanja, a sve su priče isprepletene baš poput njihovih života. Marniena najstarija kći suočena je s visoko rizičnom trudnoćom. Jeannien otac upustio se u ljubavnu vezu s njezinom najboljom prijateljicom. Rosien suprug odbija imati djecu i ona
će veoma brzo morati odlučiti znači li to kraj njezinog braka. Taylorin život u pravom je financijskom rasulu…

klub-bozicnih-kolacica

Odlomak:

Ja sam glavna maherica za kolačiće i to je moja zabava. Klub božićnih kolačića uvijek je prvog ponedjeljka u prosincu. Označi ga na svom kalendaru. Nas dvanaest nalazimo se s trinaest tuceta kolačića zamotanih u paketiće. Domaćih, naravno. Svaka od nas donese jedno jelo i bocu vina. Prije šesnaest godina, kada smo počele, popile bismo vino i otišle van na ples. Sada malo popijemo pa sjednemo i pričamo ili pustimo Al Greena i kod mene plešemo. Naša omiljena pjesma je Love and Happiness. Svaka od nas ispriča priču o kolačićima koje je pripremila. Na neki način, svaka od tih priča obilježava proteklu godinu. Podijelimo si paketiće i trinaesti tucet poklonimo obližnjem hospiciju. Od samog početka poklanjamo kolačiće. Klub božićnih kolačića zamišljen je radi darivanja. Ne radi se samo o ukusnim zalogajima koje dijelimo s prijateljicama i obitelji, već i s ljudima koje ne poznajemo, koji prolaze kroz teška vremena pa bi im dobro došao umotani slatkiš.

Jer, vjerujte mi, usred zime na Srednjem zapadu može biti jako teško. Tmurno nebo. Hladnoća. I ono malo danje svjetlosti često je prekriveno oblacima. Ljeta su sjajna zbog brojnih jezera, ali zimi ona navlače oblake. Trebamo dodati svjetlost i veselje. Na kraju krajeva, nije li bit Božića i Hanuke da svjetlima i sjajem svijeća obasjaju tamno doba godine? Trebamo se podsjetiti da će sunce na kraju ipak potisnuti noć u razumnije granice. Klub božićnih kolačića je, ako ništa drugo, podsjetnik na veselje. I, naravno, podsjetnik da si prijateljice uzajamno pomažu prebroditi krize i podijeliti radost.

Imam pravila koja su se stvarala godinama. Evo ih, tek toliko da znaš, poželiš li osnovati vlastito društvo:

1.Nema kolačića s komadićima čokolade (jedne godine napravile smo ih nas pet).

2.Nema pločastih kolačića (zalijepe se jedni za druge i mrve se).

Nastavak na broju 2

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 1 Prosjek: 4]Leave a Reply