Biseri iz Padove

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Nesvakidašnje lepa Sofija Džordan je zapala za oko bogatom biznismenu Stivenu Havilendu, i on odlučuje da u Veneciji sprovede svoj nemilosrdni plan...
Sofiju je oborio s nogu zgodni britanski milioner, ali nije shvatila da Stiven zna nešto što ona ne zna: daje upravo ona naslednica neprocenjivih bisera iz Padove...

 

Glas mu je bio prijatan i sa neobičnim blagim akcentom čije poreklo nije mogla da utvrdi.
Uhvatio je kesu čvrsto za dno i ustao. Tek kada ga je pogledala u lice, shvatila je koliko je visok, ali pravo iznenađenje je bio njegov lik koji je prepoznala. Dok joj je mozak govorio da to ne može biti on, srce i oči su joj govorili da jeste.
Mada nije bila u stanju da dokuči pravu boju njegovih tamnih očiju, sakrivenih iza dugih trepavica, snažne crte lica i prelepa stroga usta sa nešto punijom donjom usnom i snažna brada, bili su joj poznati koliko i njen sopstveni lik.
Najednom ju je obuzelo snažno osećanje sreće i zadovoljstva, kao da je sve do tog časa podsvesno čekala na ovaj susret. Kao da je bilo predodređeno da se sve baš tako i desi.
Netremice gaje posmatrala, a on je nastavio: - O bože, bojim se da će vam se sve ponovo rasuti. Da li idete daleko?
Bila je toliko zaprepašćena ovim susretom da je jedva promucala: -N-ne, blizu. Nešto niže niz ulicu.
Pošto je kesu nešto spretnije uhvatio, predložio je:
- Onda vi predvodite?
Njeno dobro vaspitanje se probudilo, pa je odgovorila: - Hvala, ali ne bih da vas zadržavam Stajala je i čekala njegov odgovor. Ako joj samo preda kesu sa potrepštinama i ode, nikada ga više neće videti
Međutim, na njenu radost, on nije tako postupio.
Blago se smešeći, samo je rekao: - Slučajno i ja idem u istom pravcu.
Od uzbuđenja što vidi njega - mada ne može da veruje da je to baš on - i od dejstva tog šarmantnog osmeha, srce je stalo ubrzano da joj kuca i istoga trena je zaboravila na tugu koja ju je pratila proteklih nedelja.
Posle par sekundi u jednom dahu je izgovorila: - Pa, ako vam sigurno nije problem.
- Sigurno.lee-wilkinson-biseriizpadove-e1421225499609
Uzvratila mu je osmeh i, osećajući se kao da se dogodilo nešto značajno, pokušala da potisne uzbuđenje koje joj inače nije bilo svojstveno.

Nastavak na broju 2...

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 1 Prosjek: 3]



Leave a Reply