Gorka osveta

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

U klubu je kao i uvek vladala ludnica. Muzika, plesači, zaslepljujuća svetla i zaglušujući basovi. Osećala se na trenutak bolje, ali samo na trenutak. I dalje su joj u ušima odzvanjale reći 'na pragu četrdesetih*. Poznata lica. poznato okruženje, ali nepoznati osećaj nesigurnosti. Sve je trebalo da bude drugačije. Trebalo je da se večeras oseča kao pobednik, kao kolumnista novina u usponu. Trebalo je da odiše samouverenjem, a ona je samo posmatrala ljude oko sebe, pokušavaju« da shvati da li joj je tu zaista mesto.
- Sofija, hoću li sad ćuti nešto od tvoje tužne priče? - Nora je sćdela na barskoj stolici, prekrštenih nogu sa čašom koktela u ruci. Nije pokazivala da je vidnije uzbuđena zbog onoga što se desilo Sofiji.
- Ti me još zezaš? Neozbiljna si. Kako ću da plaćam račune? Izgu-
biću kuću na plaži...
- Naravno da nećeš, ne pričaj gluposti. Rastrči se malo po klubu. Ovde ima više urednika na kvadratnom metru, nego bilo gde trenutno u Americi - Nora je bila ubeđena u ono što govori.
- I svi baš žele mene da zaposle? - Sofija je upitala nesigurno.
- Većina njih sigurno - i dalje je bila nepokolebljiva Nora.
- Nećeš misliti tako kad čuješ zašto sam otpuštena - iz nekog čudnog mazohističkog poriva Sofija je želela da joj pokaže da nije bila u pravu.
- Ma, i ne zanima me, neću da slušam. Odavno je bilo vreme da kreneš dalje.
- Kako to misliš nećeš da slušaš. Upravo sam ostala bez posla i to zbog toga što sam stara - izgovorila je nestrpljivo rečenicu u jenom dahu, a onda stala očekujući Norinu reakciju.
Ona je bila neočekivana. Nora je jedva dolazila do vazduha od histeričnog smeha.

- Nemoj, molim te, da me zasmejavaš više. Ko ti je rekao takvu glupost? Ali ko god daje, nosi poveću dioptriju - Nori i dalje nije silazio osmeh sa lica.
- Tebi je možda smešno. ali meni nije. Možda je on bio u pravu. I moram ti reći da ne nosi dioptriju, već je mnogo mlađi od mene. - Sofi, slušaj me, nećeš valjda dozvoliti nekom balavcu da ti govori da li si i koliko stara?!
- Ne govori to balavac, već moja krštenica - Sofija je odgovorila gotovo uvređeno, ni sama ne znajući zašto joj takva tvrdnja odjednom izgleda toliko istinitom.
- Tvoja krštenica govori u skladu sa trendom i vremenom u kome živimo, da si u godinama kada bi eventualno trebalo da dobiješ svoje prvo dete - Nora se upirala da smisli dovoljno dobro objašnjenje.
- Sa kim da ga dobijem? O tome ti i pnćam, ne da nemam dete u skladu sa trendovima, nego nemam ni sa kim da ga napravim.

Kliknite broj 2 za nastavak...

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 2 Prosjek: 3]Leave a Reply