Ljubav dolazi na prstima

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

U knjigama o samopomoći nakon gubitka voljene osobe, koje su stizale od osoba koje joj nisu poslale cvijeće, pisalo je da je potrebna godina dana da se smrt bliske osobe počne prebolijevati. Nadala se da će joj se 13. listopada taj težak kaput tuge podignuti s ramena i da će ponovno početi disati. Sada joj se to nije činilo mogućim, ali htjela je vjerovati u ono što kažu knjige.

Odlomak

Benov i fulictin |ack Russcll terijer zvao se Minton jer je na putu do azila Ben na radiju čuo groznu Salu o psu zvanom Minton koji je progutao lopticu za badminton. Bio je to zločesti pas. Zločesti Minton.
»Zločesti Minton1!« viknuo je Ben veselo. »To je najbolje ime za psa!«
Vozili su se okolicom Longhamptona, pokraj velikog stabla trešnje koje je preplavilo hrbat brežuljka ružičastim cvatom nalik na šampanjac koji se prelijeva iz boce. Bilo je to prije tn godine, na svibanjski Praznik rada; Bcnov prvi slobodni dan nakon mnogo mjeseci, juliet se točno sjećala kako je izgledao kada se okrenuo u svom sjedalu, dok su mu smeđe oči svjeducate zbog glupe šale. »Zločesti Minton! Shvaćaš li. Jools? Badminton? Ha. ha. ha!«
Taj joj se trenutak urezao u sjećanje zbog dviju stvari koje su bile tako svojstvene Benu. jedna je bilo cerekanje koje bi neočekivano provalilo iz njegova markantnog, atletski građenog lika, zarazno oduševljenje koje je uvijek i nju tjeralo na smijeh, od prvoga puta kada ga je čula još u školi, nakon jednako grozne šale.
Druga )e bilo stablo trešnje. Ben ga je obožavao. Bavio se uređivanjem vrtova i hio je općenito opsjednut stablima, ali to je posebno volio. Nikada se još nisu provezli pokraj njega a da mu nije morala obećati da će, ako on prvi umre, u vrtu posaditi Isto takvo stablo, tako da harem |ednom godišnje može promatrati cvjetnu kaskadu nalik na halerintnu suknju 1 biti sretna.
Sada te uspomene nije mogla podnijeti. Pronašla je drugi put za izlazak iz grada jer joj se od samog pogleda na stablo vid toliko zamuDo da bi bilo opasno nastavio s vožnjom.
Zapušten mali terijer kojega su im pokazali u utočištu zvao se Dodger, ali u trenutku kada su se on i Ben ugledali, postao je Minton. Sa znatiželjnim očima i batrljkom od repića kojim je neprestano mahao, izgledao je kao pas koji bi lopticu za badminton pojeo samo da nasmije s-vog vlasnika Na brzinu je savladao naredbe sjedi, prosi i legni dok su još razgovarali s voditeljem utočišta.
Minton tužno pogleda luliet iz svoje košare. Bio je boje vrhnja, osim jedne smeđe točke iznad lijevoga oka. Ona je predložila ime Mrlja. Ili Kapetan Kuka. No, uzalud; Minton i Ben već su sklopili pakt.
Od tog je trenutka Minton bio Benov pas. iako ga je Juliet hranila, čistila za njim i čupala mu čarape iz usta. Ben bi ga na suvozačevu sjedalu kamioneta odvodio na posao, gdje je Minton sretno trčkarao pokušavajući sustići Benov dugi korak. No. sada su najbolji prijatelji bili Minton i Juliet Katkad se pitala tko se zapravo brine o kome.
»juliet, izgledaš umorno. |edeš li što?«
Ona kimne prema njemu.
»Juliet!«

Nastavak na strani broj 2.

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 1 Prosjek: 4]Leave a Reply