Mjesto zvano ovdje

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Jenny-May Butler, djevojčica koja je živjela u kući preko puta moje, nestala je dok sam bila mala.
Policija je pokrenula istragu koja je dovela do duge, javne potrage za njom. Mjesecima je ta priča svake večeri bila u vijestima, svaki dan na naslovnicama novina, o njoj se raspravljalo posvuda i u svakom razgovoru. Uključila se cijela zemlja. Bila je to najveća potraga za nestalom osobom koju sam ja, kao desetogodišnjakinja, ikada vidjela i činilo se da je svakoga dirnula.
Jenny-May Butler bila je plavokosa, plavooka ljepotica koja se ozareno smiješila s televizijskih ekrana u dnevne sobe diljem zemlje, tako da bi se svima oči napunile suzama, a roditelji bi malo čvršće zagrlili djecu prije nego što bi ih poslali na spavanje. Svima je bila u snovima i u molitvama.
1 njoj je bilo deset godina i išla je u moj razred. Znala sam svaki dan zuriti u njezinu ljupku fotografiju na vijestima i slušati izvjestitelje kako govore o njoj kao da je anđeo. Iz njihovih opisa nikada ne biste naslutili da je za igre u školskom dvorištu gađala kamenjem Fionu Brady kad učiteljica ne bi gledala i da je mene zvala "frčkavom kravom" pred Stephenom Spencerom, samo zato da bi mu bila zgodnija od mene. Ne, na tih nekoliko mjeseci postala je savršenim bićem i smatrala sam da to ne bi bilo fer uništiti. Nakon nekog vremena čak sam i sama zaboravila njezine ružne postupke jer to više nije bila ona stara Jenny-May: postala je Jenny May Butler, dražesna nestala djevojčica iz fine obitelji koja je svake večeri plakala na vijestima u devet
Nikada nije pronađena - ni tijelo, ni kakav drugi trag. Kao da je isparila. U blizini nisu viđeni sumnjivci niti je ikakva nadzorna kamera zabilježila njezino posljednje kretanje. Nije bilo svjedoka ni osumnjičenih. Policija je ispitala sve i svakoga. U ulici je zavladala sumnjičavost; na putu do svojih automobila stanovnici bi si od ranoga jutra prijateljski dovikivali pozdrave, istodobno se pitajući i sumnjajući te, htjeli-ne htjeli, predočavajući si začudno poremećene misli jedni o drugima. Dok bi prali automobile, bojili daščane ograde, plijevili cvjetne gredice i kosili travnjake subotom ujutro, krišom bi se ogledavali po susjedstvu opsjednuti sramotnim mislima. 1 sami su bili šokirani i ljuti što im je taj događaj iskvario um.


[one_half][alert-announce]PRETPLATITE SE
i čitajte odmah![/alert-announce][/one_half][one_half_last][alert-success]Već ste član?
Prijavite se ovdje»[/alert-success][/one_half_last]
mjestozvanoovdje

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 1 Prosjek: 4]Leave a Reply