Navještaj velike radosti

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

SANDRA BROWN
Navještaj velike radosti


Ria Lavender je posljednja žena na svijetu kojoj duhovite riječi i zavodnički smiješak mogu izmaknuti tlo pod nogama. Darovita arhitektica tek počinje ubirati plodove svoga uspjeha, kada upozna muškarca koji će sve promijeniti. Izabrani gradonačelnik Taylor MacKensie je privlačan, šarmantan i karizmatičan.

Ipak, Riji nije ni na kraj pameti da će s božične zabave otići u njegovu društvu, ili da će se, uhvaćena čarolijom snježne noći i boce šampanjca, prepustiti žudnji. Osam tjedana kasnije Ria saznaje da nosi Taylorovo dijete. Kako bi svom djetetu dala ime, ona nagovara Taylora da je oženi barem privremeno.

No uskoro prema njemu počne osjećati neočekivanu nježnost i strast, ali i strah da je njegova glavna briga čuvanje karijere. Ria se zarekla da će se držati podalje od muškarca koji posjeduje ključ njezina srca... Dok ih život oboje ne nauči lekciju o čudima i ljubavi.

Odlomak:

– Trudna sam.
Pogled Taylora MacKensieja zaustavio se otprilike na sredini potkoljenice Rije Lavender i tako prekinuo njegovo požudno procjenjivanje njezinih lijepo oblikovanih nogu. Njegov se pogled naglo preselio na njezino lice. Nije se činilo da je izgubila zdrav razum, ali se dogodilo upravo to, ili je on nije dobro čuo.
– Molim?
– Trudna sam.

Taylor se spusti u kožnati naslonjač iza svog pisaćeg stola, svim silama nastojeći stvoriti dovoljno sline da može progutati. »Čestitam« mu se nije činilo prikladnim odgovorom. Dobacila mu je te dvije riječi poput strelica. Tvrdnja je bila nešto više od opisa njezina fizičkog stanja. Zvučila je poput izazova. Taj se izazov odraţavao i u njezinim tamnozelenim očima.
– Hvala što si mi rekla, ali mogao sam čekati i na objavu rodjenja – pokuša se našaliti.
– Ti prvi saznaješ.
– Postoji li neki odredjeni razlog za to?
– Jako dobar razlog.
– Želiš li reći da ja imam neke veze s tvojom trudnoćom?
– Ne, ništa ne želim reći. Dijete je tvoje. Ria Lavender bila je mirna i hladna, ali je Taylor osjetio kako ga preplavljuje vrelina. I mogao je zaboraviti da će u skoroj budućnosti moći progutati slinu. Njegove su se žlijezde slinovnice blokirale, a on je sumnjao da će ikad ponovno proraditi. Kako bi sakrio svoje zaprepaštenje, kratko se nasmije.
– Je li ovo neka šala?

- Teško, gospodine MacKensie. Farsa nikad nije bila moj omiljeni oblik komedije.
- Niti moj Ali vraški je sigurno da ovo baš tako zvuči - mrzovoljno će on.
- Vjeruj mi na riječ da nitko neće upasti ovamo i uperiti ti sačmaricu u leđa.
- Nakon ovoga, ništa me ne bi iznenadilo Kako ti to zamišljaš, doplešeš ovamo i baciš ovakvu bombu'’
- Nisam doplesala - mimo odgovori Ria. - Dogovorila sam sastanak, prošla sve potrebne i pravilne kanale kako bih razgovarala s gradskim vijećnikom, i...
-Gospođice Lavender. oprosti, ali kad žitelj ovoga grada dogovori sastanak sa mnom. očekujem da ćemo razgovarati o predstojećim izborima, poreznim zakonima ili gradskom prijevozu.
- Možda sam te trebala posjetiti u uredu tvoje kompanije Ali bojala sam se da ćeš misliti da te želim vidjeti poslovno.
Prošao je prstima kroz. svoju gustu kosu boje tamnog mahagonija - Ne mogu vjerovati da si ozbiljna.
- Jesam.
- Ov o nije neki trik’’ Neslana šala?
- Ne običavam se tako šaliti - reče ona držeći se superiorno.
- Pa, odakle bih ja to mogao znati, do vraga? Jedva te poznajem.


 

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 0 Prosjek: 0]Leave a Reply