Napokon ljubav

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

A eto i njega, stajao je odmah na ulazu lokala, pozdravljao svakoga tko bi ušao te ozbiljno primao izraze sućuti. No dobro, u takvoj je prigodi barem neće nazvati...

„Bok, Moguljo.” Tamne mu oči vragolasto bijesnu i Johnny joj pruži ruku pa je napola pretrese, a napola stisne. Čak se možda htio nagnuti i uglađeno je poljubiti u obraz, no ona se odmakne prije nego što se to moglo dogoditi.

Ne mogu vjerovati da me upravo tako nazvao.

„Bok, Johnny. Žao mi je zbog tvog oca. Svima će nam nedostajati.”

„Hvala. Pretpostavljam da će od sada ovaj gradić biti mirnije mjesto.” Dok ju je odmjeravao, zasvijetle mu oči pa razvuče širok osmijeh. „Doista izgledaš dobro.”

Nego što, naravno da izgledam. Cleo se okrene pokazati Willa pa doda: „Ovo je moj momak Will Newman.”

„Moja sućut”, uljudno izjavi Will dok su se rukovali.

„Hvala. Onda, Moguljo, našla si novog momka. Odlično.” Očito se naslađujući svojom igrom riječi, Johnny nastavi: „Koliko čujem, stari i nisu bili baš nešto.”

Shvaćate li kakva je noćna mora on bio? Cleo suspregne poriv da mu vrati nekom zlobnom rečenicom jer to ionako ne bi bilo primjereno. Usto, kvragu, ničeg se nije mogla dosjetiti dovoljno brzo. Umjesto toga, ona se okrene. Kad su bili dovoljno daleko da ih se ne može čuti, Will reče: „Vidim što si mislila. Zašto te zove Mogulja?”

Svi oni stari osjećaji provaljivali su natrag. Samo bi netko koga su tijekom tinejdžerskih godina na sličan način gnjavili mogao razumjeti kako je to kad ti se neprestano rugaju.

„O, to je presmiješan nadimak. U školi sam bila marljiva, pazila na satu, postavljala mnogo pitanja te isto tako na njih odgovarala. Jednog dana bila sam toliko uzbuđena jer sam znala odgovor na doista teško pitanje da sam digla ruku u zrak i viknula: „Mogu l’ ja?” Svi su se zamalo popišali od smijeha. I to je bilo to, to me je pratilo sljedeće tri godine u školi.

Službeno sam bila Učiteljeva Ljubimica. Neka su djeca mislila da se doista zovem Mogulja.”


Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 1 Prosjek: 4]Leave a Reply