Nauči da veruješ

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Jurila je kroz hol kao tornado, a sa svakim korakom raspoloženje joj je postajalo sve gore. Bezbroj puta je rekla sebi da ne treba mnogo verovati muškarcima. Kejla Everet je radila u agenciji za smeštaj nezbrinute dece, a otkako je za šefa agencije postavljen detektiv Bobi Palmer, njen život se okrenuo naglavačke. Bobi je bio detektiv koji se bavio maloletnicima, odlučan i pravičan, što mu je bila dobra strana, morala je da prizna Kejla. Upravo zbog tih maloletnika, nekoliko puta su morali da ukrste koplja.

Nadala se da će vremenom njih dvoje pronaći zajednički jezik. Za sada, nije bilo izgleda da će postići bilo kakav dogovor s njim. Dozvoljavao je sebi previše, zaključila je. Njen posao je bio da pronalazi odgovarajući dom deci koja nisu imala roditelje. On nije imao prava da se meša u to. To je značilo da on ne sme donositi odluke o usvajanju pojedine dece. Kejla je nameravala da mu objasni da je prekršio pravila službe, dok je tako odlučno koračala hodnikom sa dosijeom u ruci.

Otvorila je vrata Bobijeve kancelarije i duboko udahnula vazduh. Odlučila je da ostane hladna i da se ponaša profesionalno. Nije htela da mu pruži zadovoljstvo, koje bi mu doneo gubitak njenog strpljenja. Ne još jednom... Odlučnim korakom prišla je mestu koje je Bobi nazivao radnim stolom.

Bobi je sedeo laktovima oslonjen na ploču stola, pretrpanu papirima. Preko svega bile su raširene jutarnje novine. Nije se čak ni potrudio da podigne glavu i da vidi ko je ušao u kancelariju. Kejlina odlučnost da sačuva prisustvo duha, raspršila se kao mehur od sapunice.

- Mora da si poludeo!

Mora da ostane smirena, ponavljala je za to vreme u sebi.

- Još juče si zaključila da nisam normalan. Zar si zaboravila? - odmerio je od glave do pete.

Prišla je korak bliže.

- Šta ti zamišljaš? - mahala je Drejkovim dosijeom ispred njegovog nosa. - Pokušavam da pročitam novine - rekao je i ljutito okrenuo stranicu.

Po njenom glasu zaključio je da ne vredi da se raspravlja i da je Kejla već donela odluku. Ipak, nije mu bilo sasvim jasno zbog čega je ljuta na njega.

- Detektive Palmer, nemaš pravo da obećavaš Drejku da ćeš ga usvojiti - pažljivo je izgovarala reč po reč.

Namršteno ju je posmatrao. Drejk je bio problematično dete, koje niko nije hteo da usvoji. - Šta nije u redu sa mnom, Kejla? - upitao je i ne sačekavši njen odgovor nastavio da čita. Bilo mu je jasno da je ona već odlučila i da njegove reči neće moći ništa da izmene. Odavno je naučio da treba pustiti ljude da misle šta im je volja. On ništa nije mogao da izmeni. Ako se ne bude mešao, šanse da bude povređen biće manje. Uostalom, Kejla nije mogla da zna kakva su bila njegova osećanja prema dečaku. - Bobi! Detektive Palmer, koliko puta ste već bili suspendovani s posla? - Kejla je povukla kraj novina, da bi skrenula pažnju na sebe.

- Ove godine? - upitao je Bobi nedužnim glasom.


Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 0 Prosjek: 0]Leave a Reply