Kerstin Gier : Nemoralna ponuda

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Kerstin Gier
Nemoralna ponuda

Stephan me gledao otvorenih usta. Ali čak i kad je gledao tako glupo kao sada, bio je ipak najzgodniji muškarac na svijetu. Svijetle, kratko ošišane kovrčave kose i blago potamnjele kože izgledao je kao dvojnik Brada Pitta. A tu je bilo i ono nešto u njegovu pogledu i svakom njegovu pokretu što ga je činilo jednostavno neodoljivim. Nije bilo djevojke u okolici koja se nije zapalila za njega. A tek djevojke na fakultetu! Mogao je imati koju je htio. (A koliko znam, nije odbio puno ponuda. Ali to je bilo prije nego što je upoznao mene.) Ja sam se gotovo svaki dan čudila i bila zahvalna što se oženio baš mnome. Malom, običnom Olivijom koja nije znala držati u redu ni vlastiti ormar za odjeću. U životu nisam ništa toliko željela kao toga muškarca. Savjet moje pomajke - “Iz lijepog tanjura se ne jede” - zanemarila sam bez razmišljanja.

 

Odlomak:

Svijetlocrvena tekućina u mikseru svjetlucala je pod svijećama dok ju je Gernod Scherer -umirovljeni direktor banke - rastakao u četiri čaše. Obred je popratio riječima: - Ljudi, ovo je krv koja će nas učiniti besmrtnima.
Doktor Peter Berner, umirovljeni primarijus poznate privatne klinike, uzdahnuo je uzevši čašu. - Besmrtnima! To bi bilo lijepo. Ali. može li se to reći malo manje patetično? Primjerice: Ovo je sok od rajčice koji će nam čuvati zdravlje.
— Kako bi to zvučalo? - negodovao je Scherer. - To ne bi bilo dostojno tajnog udruženja. Osim toga. ovo nije samo sok od rajčice. Svjež sok od aloje, bjelančevine u prahu, vitamini C i E...
i votka! - dodao je Fritz Gaertner, koji je, visok metar i osamdeset pet centimetara te guste, snježnobijele kose. bio najdojmljivija osoba medu starom gospodom. Posljednjih dvadeset godina prije umirovljenja bio je na čelu poznatoga automobilskog koncerna. - Votka je ovdje ono najbolje, ako mene pitate.
— Krv koja će nas učiniti besmrtnima - ponovio je Hubert Riickert, bivši rektor gimnazije Johannesa Gutenberga i nasljednik slavnih Ruckertovih milijuna. - Budem li to često slušao, povjerovat ću.
Doktor Berner je ponovno uzdahnuo. - Zdravlje je jedina stvar koja se ne može kupiti novcem - rekao je ispivši koktel od rajčice s očitim prijezirom prema smrti. - Naravno, to vrijedi i za sreću i ljubav. I, zacijelo najmanje, za sreću naše djece.
Scherer je počeo zadovoljno gunđati. - Ti ćeš do kraja života zamjerati kćeri što se udala za mesara!
— Hoću. vjeruj mi! - Doktor Berner natočio je votku i otpio velik gutljaj. - Djevojka je studirala medicinu i ja sam joj već našao odličan posao, a što je ona učinila? Udala se za nekoga koji objema rukama prebire po životinjskim crijevima, a poslije će raditi u njegovoj mesnici. Molim vas lijepo, što tu vrijedi sav moj novac? Svaki put kad je vidim, srce me zaboli kad kaže: -Može li malo više, tata?
Fritz Gaertner se smijao. - Siguran sam da će, ako budeš uporan, odustati od svoje jetrene kobasice.

Već član?
PRIJAVI SE ovdje»


Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 0 Prosjek: 0]Leave a Reply