Neodlučna nevesta

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Nedelju dana pred Anin povratak iz Pariza u kući Piketovih vladala je teška i napeta atmosfera. Naime, pre godinu dana Džimu Piketu se želja njegove kćerke da na godinu dana otputuje u Francusku i upotpuni svoje obrazovanje, činila sasvim razumlji¬vom. Toga leta Ana je sa najboljim ocenama završila studije francuske književnosti na Harvardu i on je, po¬nosan na njen uspeh, velikodušno finansirao takav „poduhvat". Gospođa Piket je po majci bila Francuskinja i mada ona sama za tu zemlju nije osećala nikakvu vezanost, radovala se što je njena kćerka poželela da bliže upozna domovinu svoje bake. Jednom rečju. Piket ovi su mislili da će se Ana posle godinu dana vratiti svojoj kući u Kalifomiju i uopšte im nije padalo na um da će njihova jedinica poželeti da ostane u Parizu.
U stvari, Ana je trebalo da doputuje krajem juna i već je imala rezervisanu avionsku kartu. No, otprilike nedelju dana pre toga ona je u telefonskim razgovorima sasvim neočekivano počela da im govori o svojoj želji da ostane i o mogućnostima da dobije posao u Francuskoj.
- Dolazim kući. naravno, i leto ću provesti sa vama - rekla je.
- Ali, ozbiljno razmišljam o tome da se već na jesen vratim ovamo...
Džima i Lolu Piket obuzela je panika. Previše dobro su poznavali svoju kćerku da bi njene reći uzeli olako. Ana je bila energična i veoma zrela za svojih dvadeset i pet godina. Uvek je tačno znala šta hoće. a to što hoće po pravilu je i ostvarivala. Odlikovala se stabilnošću, smirenošću i u svemu što je u životu radila pokazivala je neobičnu upornost. Njeni roditelji su zbog toga bili zadovoljni, ne sluteći da bi upravo te osobine njihove kćerke jednoga dana mogle bili opa¬sna prepreka u ostvarenju već dugo pripremanih planova. Jer, Anina namera da ostane da živi u Francuskoj remetila je sve ono sa čim su oni već godinama računali.
„Možda se tamo zaljubila u nekoga i zbog toga želi da ostane....", uzdisao je Džim Piket zloslutno."Ako je tako, ja ću doživeti srčani udar, Lola! Osećam se kao dželat! Dželat svoje rođene kćerke...”


Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 1 Prosjek: 1]Leave a Reply