Nevjesta za skrbnika

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Belle se naglo probudila i shvatila da noćna mora još traje. Hobotnica je uistinu bila na njoj. Između sebe i slobode mogla je čak prebrojati i nekoliko ruku i nogu, što li je to već bilo. Dok se branila od čudovišta, izletjelo joj je nekoliko izraza što ih je naučila u djetinjstvu, dok joj je otac još bio povremeni radnik na naftnim poljima.

— Hoćeš li zašutjeti! — podvikne ljutit muški glas.

— Colte? Jesi li to ti? — upitala je.

— A koga si očekivala?

Zagrlila ga je i stisnula što je čvršće mogla. Tako joj je bilo drago što ga vidi.., no dobro, čuje. Uspijevala je razaznati tek tamnu sjenu koja se pružila preko nje. Ipak, bio je nekako čudan. — Skini ruke s mene — zatraži ženski glas. Belle je shvatila da nisu sami. S olakšanjem se nasmijala. — Uh, na trenutak sam pomislila da ti je naraslo još par udova — povjerila se Coltu.

Obraz mu je bio tik uz njezin. Znala je da je to on, jer je osjetila poznati miris njegova losiona za brijanje. Srce joj je od sreće počelo jače tući.

— Možeš li se pomaći? Ne mogu disati.

Iznad nje započelo je hrvanje, a onda se teret pomakao i razdvojio u dvije sjene koje su se ocrtavale u svjetlu koje je dopiralo izvana. Vidjela je kako se veća sjena kreće, a onda je čula kako u mraku traži prekidač svjetiljke. Upali se svjetiljka.

Ugledala je dva para očiju. Jedne su bile sive — bio je to Colt, a druge plave — pripadale su nekoj nepoznatoj ţeni koja ju je gledala kao da je točkasti gušter koji je upao u njen krevet.

— Tko ste vi? — htjela je znati žena. — Colte, mislim da bi morao pozvati policiju. Očito je provalila.

— Ne, nisam. Colt mi je dao ključ prije nekoliko godina — reče Belle, pokušavajući objasniti toj uobraţenoj ţeni što je na stvari. Ništa je nije moglo jače naljutiti od uobraženosti.

Belle nije spomenula da ju je Colt također i izbacio van kad ga je pokušala zavesti. No dobro, ne baš zavesti. Mislila je da i on osjeća isto za nju, a je želi koliko i ona njega.

Kad joj je bilo sedamnaest godina, shvatila je da bi trebala još mnogo učiti o muškarcima i ženama. Gledajući sada Colta i prelijepu ţenu koja je odisala profinjenom ohološću, Belle pomisli kako joj možda još treba malo poduke, iako je bila tri godine starija i mnogo mudrija nego onda.

Ţena je očito bila hladna i proračunata. Htjela ju je strpati u zatvor i ne znajući razlog zbog kojeg je ovdje. Belle nije razumjela zašto bi Colt ţelio izlaziti s njom, čak ako je i bila lijepa kao lutka iz izloga.


Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 2 Prosjek: 3.5]Leave a Reply