Neželjena sloboda

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Dočekala ga je sa osmehom kada je pola sata kasnije ponovo ušao u kuhinju. Uzvratio joj je osmeh pridruţivši joj se za kuhinjskim stolom. Kosa mu je bila vlaţna od tuširanja.

- Šta danas planiraš? - upitala je pruţajući mu šolju kafe.

- Prvo ću provesti malo vremena u koralu - rekao je otpivši gutljaj vrele tečnosti. - Stigli su novi konji za dresuru. A posle ne bi bilo loše da malo obiđem ranč. Hoćeš li sa mnom?

- Ako uspem da pobegnem Dasti -promrmljala je osmehnuvši se.

U tom trenutku Megi je ušla u kuhinju i počela da priprema doručak.

Završila je poslednju turu tortilja kada su se čuli glasovi na tremu. Spustila je činiju na sto i obe su poţurile da vide šta se dešava.

- Nešto nije u redu? - upitala je Dakota ugledavši zabrinuta lica.

- Jedna kobila počela je da se ţdrebi - reko je Karson. - Idem po veterinara dok momci doručkuju.

Dakota je klimnula glavom i propustila šestoricu kauboja u kuću, a zatim je poţurila da se istušira. Kada je nešto kasnije sišla, u kuhinji je zatekla ostatke doručka i prljave sudove, ali je Megi neverovatnom brzinom raščišćavala nered.

- Dasti još uvek spava - promrmljala je sipajući svezu kafu u šolju. - Idem u štalu da vidim mogu li nekako da pomognem.

- Ništa ne brini - starija žena joj se osmehnu. - Obećala sam Dasti da ćemo danas mesiti kolače. Slobodna si kao ptica na grani.

- Hvala - Dakota je poţurila iz kuhinje.

Brzo je prešla razdaljinu od kuće do štale otkrivši da unutra nema nikoga osim konja. Radnici su očigledno otišli svojim poslom, a Karson se još uvek nije vratio s veterinarom. Polako je prišla boksu u kojem je bila kobila.

- Još malo - rekla je pomilovavši je po njušci. - Znam da se sada osećaš teškom i nespretnom i da te sigurno muče bolovi, ali ne treba da brineš. Znam da ćeš danas doneti na svet najlepše ždrebe na svetu.

Nastavak na strani 2

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 1 Prosjek: 5]Leave a Reply