Opojna privlačnost

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Saša Blejk, pisac i radoholičar, odlično zaradjuje od strasti i spletki – iako je njen vlastiti život lišen svake romantike. Ali kada motorom udari u auto Daga Donohjua, dizajnera muške visoke mode, Sašin uredjen život nenadano postaje sličan njenim romanima.

Iskra izmedu Saše i Daga je stvarna i neverovatno žestoka... ali sa pojavom neobiĉnih nesrećnih slučajeva, sve opasnijih i opasnijih, Saša shvata da se više ne bavi samo pisanjem ljubavnih romana sa dramatičnim zapletom... ona ih doživljava!

Odlomak:

Bila je to zavera tame. Kako zbog tmurnog neba, jake kiše i uskog puta, tako i zbog zaokupljenosti sopstvenim mračnim mislima. Dag Donohju nije primetio motorcikl sve dok nije izašao iz krivine i postrance proklizao u njega. Skrenuo je u blatnjav rukavac puta i snažno stisnuo kočnice, ali bilo je prekasno
Vrlo brzo je izašao iz automobila i pretrčao je onih nekoliko metara do mesta gde je ležao vozač motorcikla. - Gospode bože! - uzviknuo je, a onda je tiše promrmljao sebi u bradu: -Prokleto glupavo derište! - kad je spazio vitku figuru ispod glomaznog motora marke suzuki. Snažnim rukama je pridigao motor. - Jesi li dobro?
Položio je oštećeni motorcikl u stranu, spustio se na kolena baš u času kad je motorciklista pomerio glavu. - Čekaj! - naredio je. - Pažljivo! Ako te boli. ne pomeraj glavu! - Kada je brzo procenio priliku koja je bila prostrta na zemlji, nije otkrio nikakav trag krvi niti groteskan položaj koji bi ukazivao na slomljenu kost Kad je video kako se glava opet pomera i drhtav pokret rukom ka kacigi, bio je brži, skinuo kaiš koji se vezuje ispod brade i podigao kacigu, pa zastao i sasvim neočekivano ostao bez daha.
Pred njegovim pogledom se razotkrilo najnežnije i najženstvenije, da ne pominje najblede, lice koje je ikada video. - Bože moj! - uzviknuo je ponovo, premda je to više ličilo na šapat. Reagujući potpuno instinktivno, zagladio je guste smeđecrvene šiške na stranu kako bi nežne crte lica izložio blagodeti kiše. Uz snažno lupanje srca, posmatrao je kako na široko razmaknutim očima kapci prvo podrhtavaju a zatim se podižu.
Šaša Blejk nije mogla odmah da usredsredi pogled. Omamljeno je treptala. Svet oko nje bio je mešavina sveti ih i tamnih tačaka, kao što su senke drveća i živica, obližnji automobil nasuprot tmurnom nebu Vozila je ka kući Prednjim točkom je naletela na nešto. Od toga je proklizala pa udarila u auto. A sad je ležala na leđima nasred puta Razrogačila je oči i okrenula glavu ka prilici koja je klečala pored nje. Pošto se pribrala, dok joj je kiša žestoko pljuštala po licu, pokušala je da sedne.
- Stani! - naredila joj je tamna prilika kraj nje, a snažna ruka joj je, držeći je za rame, čvrsto ograničavala svaki pokret. - Možda ne bi trebalo da se...
- Dobro sam! - prostenjala je. ne obraćajući pažnju na bolno probadanje. dok se oprezno pomerala tragajući za ozbiljnijom povredom Ruke i noge nisu pretrpele nikakve povrede, mada nije uspela sasvim da priguši ječanje kad je pokušala da savije ruke u stranu da se pridigne.
- Nešto te boli? - pitao ju je duboki glas a samo delić sekunde kasnije dugački prsti su obujmili zategnute mišiće na njenim butinama pa su obazrivo i temeljno preispitali čitavu dužinu njenih farmerka Prešli su na drugu nogu pa ponovili pretragu.

NASTAVAK NA STRANI BROJ 2

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 0 Prosjek: 0]Leave a Reply