Ostvareni snovi

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Džef Hamilton je sjeo na klupu pored bazena i koncentrisao pogled na figuru u bazenu. Dolazioje u iskušenje da glasno viče i protestuje. Pa, ipak, dobro vaspitanje nije moglo u potpunosti da obuzda njegov bijes. Nije prestajao da se pita šta on radi na gradskom plivalištu u Torontu i zašto posmatra Petru Morgan kako juri sa jednog na drugi kraj bazena uz veliku podršku trenera.Samo ga je jaka volja spriječila da ne ošamari svog urednika, kada ga je poslao na ovaj zadatak. Da je znao šta ga čeka, ni sa povrijeđenom nogom ne bi napustio Bejrut.

- Treba da si sretan što si preživio nesreću - rekao mu je Rik preko telefona. Kada izađeš iz bolnice, sjedi u prvi avion i vrati se kući.

Naravno, on je ne razmišljajući, poslušao savjet i došao u Kanadu na oporavak. Ali, Rik nije zurio da ga vrati na mjesto događaja.
- Ima vremena, stari - govorio je. - Sada nam je najvažnije tvoje zdravlje. - Zatim je svoje riječi zasladio povišicom i premijom za posljednji izvještaj.

No, Džef nije bio naivan. Dobro je znao da je spoljno politički dopisnik zauvijek izgubljen, kada ga iz žiže događaja povuku na sportski teren.Sa trideset i šest godina, on je zaustavljen u akciji kao neko nemoćno dijete! Ta pomisao ga je bacala u nemoćan bijes.

 

Nastavak na broju 2

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 2 Prosjek: 4.5]Leave a Reply