Priča o nama – Pad

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

CASSIA LEO
Pad

Odlomak:

Laži nas tješe. Poput toplih prekrivača obavijaju naša srca. Valjamo se u njima kao svinje u blatu. Uživamo u njihovoj razvratnosti. Volimo laži, iako tvrdimo suprotno, Vjerujte mi. Blaženstvo je u neznanju, ali vjerovati lažima nova je razina užitka. Ja to dobro znam. Živjela sam od laži i sladostrašća dok sam bila s Houstonom. Sada stoji preda mnom, pet i pol godina nakon prekida, visok metar i devedeset centimetara, mišićav, kose boje karamela. Prvi mi puta nudi istinu, a ja se bojim hoće li je moje tijelo moći prihvatiti.

Houston je uzdahnuo i pogledao me u oči. “Rory, obećao sam ti reći istinu, i namjeravam održati obećanje.”

“Istinu o čemu?” otrovno sam prosiktala, nadajući se da će barem naslutiti koliku mi je bol nanio. “S nama je gotovo. Ne postoji ništa više što si mi dužan razjasniti.”

Odmahnuo je glavom, plavih očiju punih tuge. “Volio bih da je tako.” Posegnuo je u stražnji džep hlača, a meni je srce palo u pete. Stajala sam nepomično dok je vadio bijelu omotnicu iz džepa. Mislim da je dio mene već slutio što se nalazi u njoj. Dio mene oduvijek je znao. Ali laži su moćne, a čini se da su Houstonove laži bile toliko snažne da sam prestala tražiti odgovore, iako su mi se nalazili pred nosom.

“Ostavila je oporuku.” Piljila sam u omotnicu, a sjećanja su počela navirati. Prva noć koju smo Houston i ja proveli skupa. Nekoliko sati prije toga. Počela sam uklanjati laži, jednu po jednu, ali što sam išla dalje u budućnost, to su se više nagomilavale. Nepregledna gomila laži.

“Hallie”, rekao je, zamijenivši moj užas zbunjenošću.

Krv mi je ključala od bijesa. Snažno sam ga udarila u prsa. “Mrzim te!”

“Nisam ti htio reći dok nisi dovoljno ojačala.”

Skippy je lajao dok sam ga udarala po prsima. Očekivala sam da ću čuti šuplje udarce jer on zasigurno nema srce. Bacio je pismo na pod i uhvatio me rukama za zapešća.

“Nije bilo na tebi da to odlučiš!” povikala sam, grcajući od šoka.

“Kako si mogao skrivati to od mene?”

“Želio sam te zaštititi.”


Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 1 Prosjek: 5]Leave a Reply