Patricia Graham: Zastranjena želja

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

- Što je tako posebno na ovome mjestu? - upita je Sandy po tko zna koji put, zapravo i ne čekajući odgovor. Alba je bila vrlo tajanstvena u pogledu razloga koji su je naveli na to da traži tu kavanu.

No Sandy se zbog toga nije mogla potužiti. Još do prije mjesec dana radila je kao maserka i aromaterapeutistica u jednoj londonskoj agenciji, koja je svoje usluge obavljala i po kućama i nekim lječilištima. A onda je liječnik Albe Dekos zatražio od agencije uslugu za svoju pacijenticu, koja je pala i teže ozlijedila rame. Uz to ju je mučila reuma u koljenu, pa je liječnik mislio da će joj koristiti aromaterapija. Tu je dužnost preuzela Sandy i nakon deset dana potpisala je ugovor kao osobna terapeutistica gospođe Dekos. Nedugo zatim otišle su na krstarenje po grčkim otocima. I život joj ne bio mogao biti savršeniji, zadovoljno pomisli ona. Provele su ugodno poslijepodne šećući se po rodskim ulicama. Potom su na veliku Albinu radost na posljetku našli tu malu kavanu, i Sandy je osjetila olakšanje, jer se već plašila da će se njena pacijentica odviše umoriti.

- Ovdje se začeo moj sin.

- Molim? - Sandy je uvelike iznenadila ta izjava pa širom rastvorenih očiju pogleda Albu. -Šalite se? U kavani?

- Baš tako. Bila sam plesačica na jednom brodu za krstarenje. U ono je vrijeme to bio vrlo smjeli izbor za djevojku iz dobre obitelji. Brod je redovito pristajao na Rodu i ovdje sam upoznala mladoga Grka Andreasa Dekosa i zaljubila se u njega. I baš iznad ovog lokala, na gornjem katu, začeli smo našeg sina Arija. Za tjedan dana tome će biti točno četrdeset godina.

Sandy se netremice zagleda u nju, ne znajući da li da joj vjeruje. Albi je bilo šezdeset pet godina i nekad plava kosa sad joj je bila skupljena na zatiljku, ostavljajući joj slobodno lice nježnih crta. Još je bila lijepa, ali tračak tuge joj je zasjenio modre oči.

- I sad ste se vratili. Kako je to romantično! - promrmlja djevojka.

- Romantično! - ponovi Alba. - U ono sam vrijeme i ja mislila tako, ali prevarila sam se. Oh, kako sam pogriješila!

- Pogriješili ste? - radoznalo reče Sandy.

- Jednog ću ti dana ispričati svoju životnu priču. Imam potrebu da se nekome povjerim, a za ovo malo vremena koje smo provele skupa, osjećam da si mi bliža od ikoga drugog. Možda zato što si ti uvijek bila slobodna i neovisna kao i ja. 
Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 1 Prosjek: 5]Leave a Reply