Ponovo ljubav

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Sandra Brown
Ponovno ljubav

U jednoj nepromišljenoj noći život Camille Jameson zauvijek se promijenio: visok, privlačan neznanac, romantična večer - i kajanja dovoljno za cijeli život. Dvije godine kasnije, Camille se uspješno bavi unutarnjim uređenjem i dobiva priliku za obnavljanje jedne od najuglednijih plantaža Mississippija. Stiže
uzbuđena i spremna suočiti se s najvećim profesionalnim izazovom do tada - sve dok se na ulaznim vratima zdanja ne pojavi Zack Prescott i vrati se u njezin život. Točno je onakav kakvog se sjećala, osim značajnog pogleda u očima koji je podsjeća na ono što su nekoć dijelili. Prisiljeni živjeti u nepodnošljivoj blizini, Camille i Zack će otkriti imaju li hrabrosti suočiti se s prošlošću - i možda, izgraditi zajedničku budućnost...

Odlomak

Camille je naglo zaustavila svoj malen automobil čim je ugledala Bridal VVreath. Pridržavala se uputa što ih je dobila u turističkom ujedu u povijesnom Stanton Hallu i vozila Ulicom Homochitto iz centra Natcheza. Žena u uredu rekla joj je da će čestica što vodi do starog zdanja biti s njezine lijeve strane, malo prije križanja ceste kojom vozi s Autocestom 65.
Gotovo joj je promaknuo maleni, izblijedjeli natpis, skriven u gustu grmlju, na kojem je pisalo da je ta neasfaltirana staza kolni prilaz što ga traži. Vijugala je preko dubokih rupa, diveći se golemim hrastovima s čijih je grana, nevidljivih proporcija, visjela siva, bradi slična mahovina; magnolijama na kojima se još uvijek nalazilo nekoliko nježnih, mirisnih, bijelih cvjetova, usprkos kasnom dobu godine; te vodoskocima sličnim oblicima grmova duž kolnog prilaza, po čemu je kuća na plantaži dobila ime. Snježnobijeli cvjetovi suručice odavno su nestali na ljetnoj vrućini, ali su grane bile krcate nježnog, svijetlozelenog lišća.
Camille je otvorila vrata automobila i izišla, ostavivši motor upaljen. Promatrala je kuću pred sobom. Glavom su joj prošle osnovne činjenice iz njezine povijesti. Izgrađena je 1805. godine. Kolonijalna arhitektura svjedočila je o tom razdoblju. Imala je prizemlje i jedan kat. Iz prostorija na katu moglo se izići na balkon koji je činio krov prednjeg trijema što je okruživao prizemlje s triju strana. Građevina je bila od crvene cigle, mada su godine izblijedjele boju do mutno ružičaste. Šest bijelih stupova veličanstveno se uzdizalo s trijema i podupiralo balkon. Visoki, široki prozori sa šumskozelenim škurama bili su simetrično razmaknuti, po tri sa svake strane golemih bijelih ulaznih vrata. Na tešku je lancu visio mjeden svijećnjak, tik ispred ulaznih vrata.
Camille Jameson je ushićeno uzdahnula i vratila se u automobil. Kad je ubacila u brzinu, glasno se nasmijala i viknula: - Scarlett O'Hara, pojedi se od zavisti!
Opijala ju je pomisao da je dobila posao restauriranja ovog zdanja kako bi mu vratila prijašnju glamuroznost. U sebi se molila da uspije odgovoriti na izazov. To je važno za njezinu karijeru, kao i za njezinu financijsku budućnost.
Camille i njezina majka Martha posjedovale su tvrtku za uređenje unutrašnjih prostora u Atlanti. Martha Jameson ju je nastojala održavati nakon smrti Camilleina oca, ali dok je Camille diplomirala i stekla znanje dekoratera , tvrtka se svela na malo više od prodavaonice darova u kojoj se moglo nabaviti jeftine antikvitete i osrednje ukrasne sitnice. Camille je uskoro počela naručivati suvremene stvari za dekoriranje i povećavati kvalitetu antikviteta što su ih držale. Nudila je svoje usluge mušterijama koje su tražile savjet prilikom biranja zidnih tapeta, sagova, draperija, namještaja i kompletnih dekorativnih shema. Camillein dobar ukus i ležerno prijateljsko ponašanje uskoro su joj stvorili ugled i donijeli poznatu klijentelu. Sad je zapošljavala još dvije žene koje su pomagale u »studiju«, a njezina je majka obavljala prodaju i vodila knjigovodstvo.

Već član?
PRIJAVI SE ovdje»


Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 2 Prosjek: 3]Leave a Reply