Posljednji bijeg

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Tracy Chevalier
Posljednji bijeg

Honor Bright, skromna mlada kvekerica, zbog slomljena srca napušta roditeljski dom u Engleskoj i odlazi sa sestrom u Ameriku. Nakon iznenadne sestrine smrti, Honor mora svoju sudbinu povjeriti nepoznatim ljudima. Njezino jedino uporište je njezina izvanredna vještina šivanja prekrivača – patchworka.

Svoj će novi dom pronaći u Ohiju gdje se mora prilagoditi okrutnom i neizvjesnom životu u vrijeme pionirskog naseljavanja Amerike i staviti na kocku svoja uvjerenja u pomaganju odbjeglim robovima na njihovom putu prema slobodi.

Ovaj sjajni roman T. Chevalier, s radnjom smještenom u divljim šumama i suncem okupanim kukuruzištima Ohija, priča je o lošim muškarcima i smionim ženama, o iznenađujućim brakovima i nevjerojatnim prijateljstvima, te zadivljujućoj moći prkosa.

»Tracy Chevalier pronašla je temu koja ju je zaokupila i potresla, a rezultat je snažan i očaravajući roman.«

Daily Mail

»Uvijek sam se divila nenametljivoj briljantnosti Tracy Chevalier, a ova potresna priča o mladoj engleskoj kvekerici zarobljenoj između osjećaja dužnosti i savjesti u Ohiju 1850-tih, najbolje je što je napisala nakon Djevojke s bisernom naušnicom.

Rose Tremain

Već član?
PRIJAVI SE ovdje»


Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 1 Prosjek: 5]Leave a Reply