Produženi vikend

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Veronica Henry - Produženi vikend

U lijepom hotelu na pristaništu u Cornwallu, dugi vikend tek počinje… Claire Marlowe i Luca, karizmatični hotelski kuhar, suvlasnici su šarmantnog pansiona Kućica na moru. Zahvaljujući njezinoj skrbi posao teče glatko, sve dok jednoga dana na vratima ne osvane neočekivani gost koji ce cijeli njezin svijet okrenuti naglavce.

Odlomak:

Čak joj i sada, sedam godina poslije, zatreperi nutrina od njegova mirisa, jetkog vonja znoja izmiješanog s Issey Miyakeovim parfemom.
Ima pune usne i slomljen nos - priča o tome kako ga je slomio mijenja se ovisno o tome koliko je popio i s kim je u društvu - tamnosmeđe kovrče još su mu zaglađene pod maramom koju nosi da ih ukroti dok radi. Kapci mu blago titraju u snu krijući zelenkastožute oči koje se znaju ražariti narančastim sjajem. Kad se okrene, nju zapahne zaostali smrad pola boce loze, tako oštar da joj oči zasuze. Tvrdi joj da se mora opustiti nakon večeri u kuhinji.
Ona u to uopće ne vjeruje. Ta on je zatvorenih očiju u stanju nahraniti salu punu gostiju. Za njega je to dječja igra. Dar prirode.
A priroda ga je obdarila i neumjerenošću. Iz toga dijelom ishodište njezine ljubavi prema njemu. A dijelom ishodište problema. Spavat će do nakon jedanaest sati. A ona će ustati za deset minuta. Uvijek se budi prije budilice iz straha da neće zazvoniti. Jedno od njih mora ustati. Na kraju krajeva, hotel treba voditelja, a osoblje vrijedi koliko i osoba koja povlači konce.
A Claire Marlowe to sjajno ide. Majstorica je u delegiranju, diskreciji, diplomaciji, usporednom obavljanju više poslova.
Luci ide kuhanje. I čavrljanje. I tulumarenje. I pijančevanje. Upravo zbog toga ljudi žele jesti u njegovu restoranu i odsjedati u njegovu hotelu.
Luča je legenda.
Život s legendom je naporan i Claire je iscrpljena. Same kosti žude joj za odmorom. Ali predstoji joj najužurbaniji vikend u godini. Prognoza je divna: zajamčeno sunce i toplina. Prilika da se narod opusti i udari brigu na veselje. Osim onih koji rade u pivnici, baru ili vrtnome centru.
Ili hotelu uz more s pet zvjezdica.
Claire isključi alarm prije negoli je stigao pisnuti. Ne treba joj alarm da bi znala kako je vrijeme za ustajanje. Zbaci poplun. Luča se promeškolji. Pruži ruku i ovije je oko nje prije negoli se stigla izvući iz kreveta. Osjeća kako joj njegova ruka klizi gore-dolje bokom. Umorne kosti smjesta se pretvore u pekmez. Na trenutak sklopi oči.
»Ne možeš vezu temeljiti na seksu«, pomisli. »Ne možeš živjeti s nekim i opravdavati činjenicu da te shvaća zdravo za gotovo samo zato što je jedan njegov dodir dovoljan da poželiš umrijeti.«
Ili možda možeš?

Već član?
PRIJAVI SE ovdje»


Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 2 Prosjek: 4]Leave a Reply