Rijeka ljubavi

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Njihova prisna veza trajala je proteklih pet mjeseci. Vojvoda je vjerovao da mu je ona doista draga, ali je osjećao da ga je počela vezivati uza se, a to bijaše jedino čega se doista plašio.

Vojvoda je svoj nadimak "Brzi" stekao u trenutku svog rodjenja. Njegov je otac upravo promatrao kako njegov konj "Brzi" prvi prolazi kroz cilj na trkama u Epsomu. Uto mu poče prilaziti njegov upravitelj imanja, gurajuüi se kroz mnoštvo. Na trenutak mu bijaše teško obratiti na sebe pozornost svoga gospodina, jer je ovaj bio okružen čestitarima.

- Oprostite, vaša milosti!

- Što se dogodilo, Hunteru?

- Vaša je žena upravo rodila sina!

- Sina? - Vojvodin glas privuče pozornost ljudi oko njega. - Sin! Napokon! Vojvodini su prijatelji znali da on, nakon što su mu se rodile četiri kćeri, želi sina više od bilo čega drugoga na svijetu.

- Sin, i to tri tjedna prerano! - radovao se vojvoda. - čini se da i on namjerava biti Brzi, poput mog konja koji je upravo pobijedio.

Od tog trenutka Markiza od Darlestona nisu zvali drugačije nego Brzi. Nakon što je napustio sveučilište u Etonu, bijaše vrlo malo žena koje su se mogle oduprijeti njegovom privlaþnom smiješku i prelijepom licu.

Bijaše opravdano tvrditi da je bio neodoljiv. Nije se radilo samo o njegovom dobrom izgledu, društvenom položaju i bogatstvu njegove obitelji, veü on bijaše toliko privlačan i stoga što je smatrao život silno uzbudljivom, zabavnom pustolovinom.

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 4 Prosjek: 3.3]Leave a Reply