San Oriona – Begona Ameztoy

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Olga, briljantna mlada naučnica, dobila je neobičan posao. Tajanstveni stranac Viktor Mota unajmio ju je da otputuje u Berlin i tamo prevede jedan drevni koptski rukopis. Međutim, neobične okolnosti ovog rada tek su početak izvanredne misterije koja obavija kako prirodu rukopisa, tako i njegovu skrivenu poruku koja sa sobom nosi ključ sudbine čitavog ljudskog roda. Olga će uskoro saznati i to da je njena sopstvena sudbina neraskidivo vezana za Viktora Motu.

Odlomak:

Imala je vremena da se pogleda u ogledalo pre nego što se sekretarica vrati. Na njoj nije bilo nikakvih gizdavih detalja. Nosila je jedva primetnu i diskretnu šminku, primerenu za razgovor za posao, pomislila je posmatrajući svoj besprekorni odraz. Sve je bilo uredno. Srebrnkasta bež boja usana, zlaćani ton jagodica i veoma blaga zelena nijansa na kapcima. Da, savršeno. Jedan čuperak njene duge tamne kose promolio se izvan okvira glave, odražavajući se u ogledalu.

Pažljivo ga je sklonila i začešljala trepavice jednim pokretom prstiju.

Već je zatvorila futrolu sa šminkom kada je začula Lusijine korake.

„Gospodin Mota vas čeka."

Viktor Mota stajao je nasred sobe sa spremnom ispruženom rukom. Bio je u pedesetim godinama, privlačan i špicastog lica. Iz njegovog pogleda izvirivala je neka neobična grubost. Kao da nikada nije verovao u nevinost. Ili još gore, kao da je u svakom trenutku bio spreman da se prepusti grehu.
„Dobar dan, Olga."

„Dobar dan, gospodine Mota."

„Više bih voleo da me zoveš Viktor, sedi", nasmešio se pokazavši joj na jednu fotelju iz elizabetanskog perioda, smeštajući se za to vreme u svoju, iza stola od mahagonija. Potom je pritisnuo interfon. „Lusija, biću zauzet. Ne prosleduj mi pozive", trljao je dlanove pomno je posmatrajući, kao uvod u unapred pripremljen razgovor. „Lepša si nego na fotografiji", rekao je donekle dvosmisleno.

„Hvala."

„Da, privlačnija si", dodao je. „To nije kompliment. Naprotiv, rekao bih da je to pomalo mana."

Nastavak na broju 2

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 2 Prosjek: 4]Leave a Reply