Sicilijančeva nevina nevesta

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Žene ne odlaze od sicilijanskog milijardera Roka Kastelanija! Sve stoje on želeo bila je ljupka, pokorna žena. Umesto toga, Frančeska je umakla pre prvog plesa na njihovoj svadbi! Ali Roko je ušao u trag svojoj odbegloj mladoj nevesti i ona je sad opet pored njega... gde dobra sicilijanska žena i treba da bude!

Roko je ostao bez svoje prve bračne noći... i sad ništa neće moći da ga spreči da uzme svoju nevinu nevestu...

Odlomak:

Letela je usred noći malim privatnim avionom, koji je unajmila poslednjim preostalim novcem. Obod šešira navukla je nisko na oči, skrivajući skoro ćelo lice, a kosu je nemilosrdno savila i zaklonila od pogleda. Nosila jc običan crni kaput preko crnih pantalona. Nije se našminkala. Nije nosila nakit. Bila je to slika i prilika žene koja ne želi da privlači pažnju. Slika i prilika žene koja se krije.
Da ju je pilot malo pažljivije zagledao, možda bi ga zabrinula pepeljasta boja njene kože ili lako podrhtavanje ruku kojima jc držala malu putnu torbu. Da je još malo pažljivije pogledao, video bi kako joj pogled plavih očiju plamti i kako je odlučno isturila bradu. Ali nije gledao. Bacio je samo kratak pogled na nju kad je ulazila u avion i odmah izgubio intcrcsovanjc. Platili su mu ogromnu sumu novca da uradi tačno to, ali Česi jc ipak ukočeno sedela na sedištu nesposobna da se opusti i kroz mali prozor zurila napolje u tamu. Kratkim pokretom glave odbila je ponuđeno osveženje jer nije smela ni da pomisli da još više opterećuje već namučen stomak
Još koji tren i sleteće na Siciliju i pri pomisli na to, tako joj pripade muka da je skoro osetila fizički bol.
Pokušavajući da uspori pomahnitali puls, ona zatvori oči, nasloni glavu nazad na naslon sedišta i poče duboko da udiše vazduh. Nikoje neće zaustaviti. Nikoje ne očekuje.
Prošlo je šest meseci: šest meseci tokom kojih je naučila da živi uz stalno osvrtanje. Bez imena. Bez identiteta. Sve vreme plaćajući gotovinom. Vodila je potpuno anoniman život s namerom da se zaštiti.
Ali sad se vraća.
Na Siciliju.
Za mnoge je to mediteransko ostrvo raj.

 

 

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 0 Prosjek: 0]Leave a Reply