Slaba na heroje

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Susan Elizabeth Phillips
SLABA NA HEROJE

On je povučeni pisac čija mašta stvara jezovite romane strave i užasa. Ona je neuspješna glumica čija se karijera svela na lutkarske predstave za djecu. On zna desetak načina kako likove u svojim romanima ubiti golim rukama. Ona zna desetak načina da publika umre od smijeha. Ali sad se ne smije. Annie Hewitt došla je na otok Peregrine usred snježne oluje i na izmaku snaga. Bez novca je, potištena, ali još nije posve spremna odustati. Njezine lutke, ljubavni romani koje obožava i malo hrabrosti jedino je što joj je preostalo. Annie ne može biti nespremnija no što jest za ono što zatiče u kolibi Moonraker, i za muškarca koji živi u kući Harp, tajanstvenom zdanju koje se nadvija nad kolibom. Kad je bila tinejdžerica, taj muškarac izdao ju je na način koji ona neće moći nikad zaboraviti ni oprostiti. Sad su zarobljeni zajedno na zaleđenom otoku s usamljenom udovicom, nijemom djevojčicom i stanovnicima grada koji ne znaju brinuti svoja posla. Je li on negativac kakvog pamti ili se je promijenio?

Glava joj govori da se nije promijenio. Srce da jest. Zima će biti duga i vrela.

POTRAŽITE U SVIM BOLJIM KNJIŽARAMA!!!

Odlomak:

Annie obično nije razgovarala sa svojim kovčegom, ali ovih dana nije baš bila svoja. Duga prednja svjetla njezina automobila jedva su prodirala kroz mračni, uskovitlani kaos zimske mečave, a brisači prastare Kije nisu bili dorasli gnjevu oluje koja je pogodila otok. - Samo je palo malo snijega - rekla je golemom crvenom kovčegu uguranom na stražnje sjedalo. -Znam da se čini da je kraj svijeta, ali to ne znači da je doista tako.
Dobro znaš da mrzim hladnoću, odgovorio je kovčeg, iritirajuče cendrajući kao dijete koje svoj stav naglašava toptanjem nogama. Kako si mc mogla dovesti na ovo grozno mjesto? Annie ga je dovela jer joj je ponestalo opcija. Ledeni zapuh vjetra zaljuljao je automobil, a grane starih jela koje su se nadvijale nad nepopločanu cestu šibale ga kao vještičja kosa. Annie je zaključila da grdno griješe svi koji vjeruju da je pakao užarena peć. Pakao je ovaj sumorni, neprijateljski zimski otok.
Zar nikad nisi čula za Miami Beach?Odvratila je iz kovčega Puslica, razmažena princeza. Umjesto onamo, morala si nas dovući na ovaj napušteni otok usred Sjevernog Atlantika, gdje će nas vjerojatno pojesti polarni medvjedi!
Zupčanici su strugali dok se Kia mučila uskom, sliskom otočkom cestom. Annieina glava pucala je od glavobolje, rebra su je boljela od kašljanja, a vrtoglavica je hvatala već kad bi samo izvila vrat kako bi provirila kroz vjetrobran. Bila je sama na svijetu i samo su je zamišljeni glasovi njezinih trbuhozborskih lutaka sidrili u stvarnost Ta ironija nije joj promaknuta ni onako bolesnoj.
Prizvala je umirujući glas Pusličina pandana, praktične Dilly, zagurane u drugi crveni kovčeg na stražnjem sjedalu. Nismo nasred Atlantika, rekla je razumna Dilly. Nalazimo se na otoku deset milja od obale Nove Engleske, a koliko je meni poznato, u Maineu nema polarnih medvjeda. Osim toga, otok Peregrine nije napušten.
Kao da jest Da je Puslica bila na Annieinoj ruci, digla bi svoj nosić u zrak. Ljudi ovdje jedva preživljavaju i usred ljeta, a kamoli zimi. Kladim se da jedu svoje mrtve.
Automobil se lagano zanosio. Annie ga je izravnala, čvršće stisnuvši volan kroz rukavice. Grijanje je jedva radilo, ali ona se je znojila ispod jakne.
Puslice, ne smiješ stalno prigovarati, prekorila je Dilly svoju čangrizavu kolegicu. Otok Peregrine popularno je ljetno odredište.
Nije ljeto! odvratila je Puslica. Prvi je tjedan veljače, upravo smo se iskrcali iz trajekta u kojem sam imala morsku bolest, a ovdje nema više od pedeset ljudi. Pedeset glupih ljudi!


Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 3 Prosjek: 2.7]Leave a Reply