Priča o nama – Slom

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

CASSIA LEO
Slom

Francuzi imaju sintagmu la douleur exquise, koju p>revodimo kao predivna bol. Njome opisuju žudnju za nečim - ili nekim - koga ne možeš imati.

Za mene ta izreka predstavlja bol koju osjećam otkad je moja najbolja prijateljica Hallie Cavanaugh počinila samoubojstvo, na današnji dan, prije točno šest godina. Predstavlja prijateljstvo koje mi tako očajnički nedostaje.

Let douleur exquise također povezujem s njezinim starijim bratom, Houstonom Cavanaughom. Sa svime u vezi s njim.

Otkada sam ga prvi puta ugledala s jedanaest godina, do prije tri mjeseca kada me napala njegova žena. Houston je jedino za čime žudim cio svoj život, a ne možeš toliko dugo žudjeti za nečim a da ne postaneš nesretan. Trpjela sam tu bol sve dok se prije tri mjeseca nije pojavio na mome pragu i uništio me.

Umjetnik tetovaže držao me za zapešće dok mi je crtao tetovažu na lijevoj podlaktici. Svaki njegov ubod šalje tintu duboko pod moju kožu. Pokušavam se usredotočiti na njegovu plavkastu kosu koja strši ispod kape da ne razmišljam o boli, ali ne pomaže.

“Još malo”, podigao je glavu i nasmiješio mi se. “Opusti ruku.”

Lijeva mi je šaka pobijelila koliko sam ga snažno zgrabila za mali prst. Opustila sam stisak, a on je protresao ruku i ponovno me uhvatio za zapešće.

“Žao mi je, prvi puta se tetoviram. Poprilično...” “Boli? Znam. Radim najbrže što mogu.” Namignuo mi je, a potom ponovno spustio glavu.

Zarumenjela sam se. Zagrizla sam usnicu, zatvorila oči i pokušala se smiriti. Da, boli, ali ni blizu koliko boli izgubiti najbolju prijateljicu, roditelje, i jedinog čovjeka kojeg sam ikada voljela.


Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 0 Prosjek: 0]Leave a Reply