Smrtno zaljubljena

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Autor: Frederica Bosco

Zamislite djevojku iz Italije koja živi u New Yorku, nema stalnu vezu i dijeli stan s pjevačicom i homoseksualcem koji želi posvojiti dijete. Potom pretpostavite da radi kod dvije stare babe koje provode nad njom klasičan mobing i začinite joj život s neozbiljnim partnerima. Očajno?! Međutim, onda dodajte i lik odgovornog muškarca koji joj pruža iskrenu ljubav i profesionalnu pomoć (djevojka želi postati spisateljica) te neočekivane obrate filozofskog promišljanja o svakodnevnici i dobili ste životnu priču Monice, glavne junakinje ovog simpatičnog romana.

Monica ima trideset jednu godinu, živi u New Yorku. Radi za dvije zajedljive usidjelice u trgovini skupocjenih tkanina, ali njezin je sad postati spisateljica, poput Salingera, autora prema kojem gaji istinsku strast. Ona je singl. Živi s dvoje cimera: pjevačicom, majstoricom astrologije i homoseksualcem koji želi posvojiti dijete, a svi njezini sudari naslijepo, koje organizitaju prijatelji, uvijek završe sentimentalnom katastrofom. Sve dok... U iovom vedrom i ironičnom romanu uz živahan stil odjeća se dodir nježne ženske ruke : Monicine (ne) zgode veoma će vam se svidjeti!

 

Odlomak:

Usput rečeno, radim u jednoj poznatoj trgovini tkaninama i umjetničkim predmetima u vlasništvu dviju sestara koje su Nefertitina godišta.
Zovu se Miss H i Miss V, ali ja ih potajno zovem »tetke« jer su sotonska verzija »Dragih tetki« iz Arsena i starih čipki.
Mrzim ih i one mrze mene, ali meni je potreban ovaj posao, a ni one ne pronalaze nikoga tko je voljan kao ja dopustiti im da se prema njemu ponašaju kao prema psu.
Stiže Sandra, pjevačica, najavljena zvukom zvončića koji uvijek ima oko gležnja. Kaže da služi za uklanjanje negativnih energija, a mene jako podsjeća na »Grobare« iz Zaručnika... »Želiš li kave?« pitam je. »Ako iscijedim bluzu, trebala bi izaći najmanje litra kave.«
»Ne, hvala, radije ću svoju biološku i nemojte i ovoga puta baciti talog jer večeras je pun mjesec!«
Namjerno sam je pitala. Shvaćate li sada zašto je teško?
Kada sam odlučila dijeliti stan, mislila sam da će biti kao u jednoj epizodi Prijatelja.
Zovem se Monica i to mi se činilo dobrim predznakom, ali, naprotiv, već nekoliko dana vlada prava noćna mora: želiš biti sama, a ostali pozovu ljude; primijetiš da su tvoji čokoladni keksi nestali, ali ih nitko nije dirao, ili pak prekasno shvatiš da onaj tko je potrošio toaletni papir nije promijenio rolu.

Ali, točno je da je u najtežim trenucima netko uvijek spreman slušati te.
»Mark, sinoć je zvala tvoja majka, kaže da će te, ako joj ne budeš vratio Pradin šal, prijaviti za krađu«, kaže Sandra.
»Ma ne može to učiniti!«
»Naravno da može, sjećaš li se posljednjeg puta kada ti je posudila auto? Sljedećeg jutra dala ga je pomaknuti kako bi ti vjerovao da je ukraden!«

Nastavak na strani 2

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 1 Prosjek: 4]Leave a Reply