Srce od meda

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

U velikoj prostoriji Centra za socijalni rad, pregrađenoj mnogobrojnim staklenim boksovima, vladala je uobičajena jutarnja atmosfera. Sve je bilo mirno, sa radija se čula tiha muzika, na šporetu u čajnoj kuhinji su vrili lončiči sa vrelom vodom. Do početka radnog vremena preostalo je još petnaestak minuta, što su službenici Centra koristili da bi popili katu i pročitali dnevne novine. To je bilo njihovo jedino slobodno vreme, pre nego bi otpočele posete prestupnika iz kazneno-popravnih domova. A sa njihovim ulaskom u Centar, sve se drastično remetilo.
Spiker je najavio izveštaj vremenske prognoze, stoje nateralo Noru Grifin da ustane i pojača radio.
«... Temperatura iznosi 15 stepeni, relativna vlažnost vazđuha 73 procenata, atmosferski pritisak 994 milibara. Za sutra se najavljuju pađavine i dalji pad temperature...", čulo se sa radija. Kada su ponovo počeli sa emitovanjem muzike, Nora je smanjila ton.
Uzela je solju sa vrelim čajem, sipala kašičicu šečera u njega i prišla prozoru. Odsutno je pogledala na ulicu. Jutarnja gužva na ulicama Njujorka se stišavala, a prava vreva je tek trebalo da se premesti u mnogobrojne oblakodere u kojima su bila smeštena sedišta raznih kompanija.
Nora je volela što se Centar u kome je radila nalazio u prizemlju. Volela je da posmatra prolaznike, da osluškuje zvuke sa ulice, da bude neposredno uključena u njena dešavanja.
Trgla se kada joj jeprišla Rozi Vajt, njena koleginica. - Nil je ponovo zaspao... - rekla je tiho, ispijajući kratke gutljaje tek skuvane kafe.
Nora je sa puno simpatije pogledala u usnulo lice svoga šefa, koji je spavao opružen na stolici. Nil Vitonje bio diplomirani psiholog, rukovodio je Centrom za socijalni rad i pritom je svakodnevno pomagao policiji u izradi psiholoških profila prekršioca zakona. Na taj način je sa puno uspeha učestvovao u njihovim hapšenjima ili raskrinkavanjima.
- Sigurno je radio ćele noći... - nadovezala se Rozi, odlažući solju i vadeći karmin iz torbice da bi preraazala usne. Bila je to mlada, privlačna crnokosa žena koja je veoma držala do svog izgleda.
Za razliku od nje, Nora Grifin se šminkala samo u retkim prilikama, a jedino tada bi i oblačila suknju ili neku elegantniju haljinu. U svakodnevnom životu Nora je nosila pantalone sportskog kroja, široke džempere ili komotne sakoe. Imala je kratku, smeđu kosu, tamne oči, lepe usne i gladak ten. Ne bi se moglo reći daje bila lepotica, ali je njeno lice plenilo mušku pažnju. Sa svojih 29 godina izgledala je produhovljeno i privlačno na jedan ozbiljan, intelektualni način.

Nastavak i link za roman na strani 2

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 2 Prosjek: 2.5]Leave a Reply