Harlekin – Srce orla

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Šta, kog đavola! Nije imao vremena đa razmisli, samo đa ođreaguje. Ispred njega, duž blatnjavog puta, u svojoj svojoj veličini, leteo je suri orao. Krila ptica grabljivice bila su raširena, kandže razgolićene dok je nisko nadletao zemlju u potrazi za plenom, divljim zecom koji je krivudajući bežao. Džim je snažno zgazio kočnicu i istovremeno stisnuo sirenu. Orao je bio toliko usredsređen na hvatanje svog plena da nije video kamionet koji se istim putem penjao preko uzvišice.
Kamionet je oštro zaokrenuo u stranu. Orao je ogorčeno zakreštao, besno sevajući očima boje jantara dok se za dlaku mimoilazio s kamionetom i uzletao naviše. Džim je usporio, krećući se ivicom puta, pa duboko udahnuo i olabavio stisak ruku na volanu. Nekoliko časaka je posmatrao pticu, zbunjen njenim ponašanjem. A onda je, zgrabivši dvogled koji uvek nosi sa sobom, polako sišao iz kamioneta. Oguljene kaubojske čizme utonule su u blato i sneg na putu. Bacio je pogled na ručni sat; žurio je na sastanak, ali je mogao sebi da priušti nekoliko minuta.

Džim je prešao duboko izbrazđan pošljunčani put do travnate izbočine na suprotnoj strani. Pratio je kretanje surog orla, kako veličanstveno pravi lenje spirale pod sivim oblacima što su poput pokrivača lebdeli nad dolinom. April je bio na izmaku a vreme oštro, pa je Džim još čvršče privio uz sebe kaput od ovčje kože i zaustavio se na samoj ivici izbočine koja se blago spuštala u dolinu. Podigao je dvogled i uperio ga ka grabljivici. Usta su mu se skupila u tanku liniju dok je posmatrao kako se orao naginje za duboko poniranje i obrušava u napad.

Nastavak na strani broj 2

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 4 Prosjek: 3.8]Leave a Reply