Srećna zvezda

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Čitavo telo joj je drhtalo od uzbuđenja, znajući da će se njih dvoje za nekoliko sati ponovo sresti posle nekoliko godina razdvojenosti. Srce joj je kucalo brže nego obično, a dah joj je bio kratak i isprekidan.
Džejms... Od kada je saznala da stiže, Olivija je neprekidno razmišljala samo o njemu, javio je Riku da će u Ostinu iznajmiti automobil i da će stići na „Zvezdu" u rano po podne.
Sa verande je pogledala prema travnatom dvorištu sa velikom kapijom. Iz te kapije je vijugao put koji je vodio preko potoka, prema planinama. Bilo je rano jutro i nebo je tek poćelo da bledi na istoku.
Dan će biti topao, kao i dani onog leta pre nekoliko godina... Olivija je uzdahnula. Sećanje na to leto bilo je i lepo i bolno u isto vreme.
Možda bi bilo bolje da je otišla u „Lavigariju“ kod Rika i Pamele, pomislila je.
Nebo je bilo sve bleđe. Olivija je kao omadijana posmatrala put, mada je znala da se Džejms neće pojaviti skoro. Naslonila se na ogradu verande. Bilo joj je hladno, ali ne zbog svežine jutra, nego zbog susreta koji je očekivala.
Nekoliko poslednjih noći provela je bez sna. Svako jutro bi dočekala Šetajući po verandi, uzšolju kafe i sećanja na prošle dane.
Od sahrane je prošlo nedelju dana. Stara kuća je izgledala prazno bez čika Edvarda, ali je Olivija uprkos tome želela da ostane u njoj. Ponekad bi joj se učinilo da je čula njegov smeh.
Čika Edvard je imao osamdeset godina. Oduvek je govorio da ne bi želeo da bude na teretu drugima. Želeo je da umre sa čizmama na nogama.
Tako je i bilo. jednog dana je došao kući posle završetka dnevnih poslova. Rekao je da je umoran i da mora ranije na spavanje. To je bio njegov poslednji radni dan. Oliviji je bilo drago što se našla uz čika Edija u njegovim poslednjim trenucima.
Čuo se zvuk kipuće vode na šporetu i Olivija se prenula iz razmišljanja. Požurila je u kuhinju da zakuva kafu. Vrata su se zalupila za njom i ona je u mislima ponovo čula dobro poznat glas:
„Ne lupaj tim vratima, Olivija!”

 

 

 

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 0 Prosjek: 0]Leave a Reply