Sudar

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Gail McHugh
SUDAR

ODLOMAK

Izračunata je da će let od Colorada do New Yorka trajati tri sata i četrdeset i pet minuta, a znala je da će joj se život nakon toga zauvijek promijeniti - više od promjena koje su već nastupile. Emily Cooper uhvatila se znojnim dlanovima za rub sjedala i sklopila oči dok su se motori spremali za uzlijetanje. Letovi joj nikad nisu bili dragi, zapravo, plašili su ju, i to jebeno. Iako je pamtila i vremena kad se mučenje na devet tisuća metara visine doista isplatilo: kad je prvi put napustila dom kako bi otišla na fakultet, pobjegla na jedan tropski otok ili posjetila voljenu obitelj. Unatoč svemu, ovo putovanje nije pružalo nikakav užitak - samo osjećaje gubitka i boli.
Gledao ju je njezin dečko Dillon, jedan od razloga zbog kojih se još uvijek isplatilo svakog dana ustati iz kreveta. Primijetila je na tom licu pogled pun nesigurnosti zbog onoga što ih očekuje.
Dillon ju je držao za ruku, nagnuo se prema njoj i odmaknuo joj uvojak s lica. - Sve će biti u redu, Em - šapnuo je. - Sletjet ćemo dok kažeš keks.
Osmjehnula se na silu i okrenuta se s oklijevanjem gledajući snijegom prekrivene planine kako nestaju ispod oblaka. Još ju je više zaboljelo u srcu dok se u sebi opraštala s jedinim istinskim domom koji je ikada upoznata. Prislonila je glavu na prozor i pustila da joj se u mislima od vrti film proteklih nekoliko mjeseci.
Poziv joj je stigao krajem listopada na četvrtoj godini faksa. Do tog trenutka život je djelovao... dobro. Dillon je ušao u njezin svijet prije mjesec dana, ocjene su bile kakve trebaju biti, a njezina cimerica, Olivia Martin, postala joj je jedna od najbližih prijateljica. Kad je tog dana podignuta slušalicu, nikako nije očekivala vijesti koje će primiti.

 

- Stigli su rezultati testova. Emma - rekla joj je starija sestra Lisa. - Mama ima uznapredovali rak dojke.

 

 


Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 6 Prosjek: 3.5]Leave a Reply