Svatko može pronaći ljubav

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

 

Pet ključnih savjeta za ostvarivanje dobre veze

Sistematizirano, koraci za „jadnog“ single okretanje svog života u „ponosan“ bi bili:

-1- Shvaćanje da su dosadašnji partneri utjecali na vaše ljubavne navike

Napravite svoje stablo veza. Uočavate li neke navike? Jeste li uvijek s nedostupnim ili pretjerano ljubaznim muškarcima? Možda uvijek izlazite s lošim dečkima? U svakom slučaju, kada shvatite s kakvim ste do sada muškarcima bili, vrijeme je da promijenite ukus, jer to očito ne funkcionira. Najvažnije je da znate da se plus i plus privlače kada je ljubav u pitanju. Ako ste teški na osjećajima privući ćete takvog muškarca. Ako emotivno niste dostupni, privlačit ćete takve muškarce. Pojednostavljeno rečeno, trebate postati osoba kakvu želite pokraj sebe.

-2- Provjerite je li vaša zadnja veza zaista gotova

Ako nemate jasne krajeve prošlih veza riskirate ponavljanje istih pogrešaka. Možda ne znate na lijep način okončati vezu? Pokušavate ostati prijatelji po svaku cijenu? Opsjednuti ste osvetom? Želite mu pokazati koliko zaista vrijedite? Da biste se mogli potpuno oporaviti morate proći kroz proces tugovanja. Nemojte bar šest mjeseci pokušavati biti prijatelj s tom osobom.

-3- Promijenite način na koji tražite ljubav

Postoje dva osnovna tipa. Oni koji imaju premalo veza. Oni su imali možda sve skupa tri partnera i sve prepuštaju sudbini, samo što počinju shvaćati da sudbina ne radi u njihovu korist. Drugi su oni koji pretjeruju. To su oni koji su stalno u nekakvim vezama i nikad si ne daju priliku da nauče nešto iz prošlosti. Ako spadate u prvu grupu trebate preuzeti kontrolu. Izađite van i zavodite, koketirajte, pridružite se grupama, pitajte društvene prijatelje da vas upoznaju s novim ljudima. Ako pretjerujete trebali biste se zaustaviti i razmisliti o prošlosti i onome što je krenulo pogrešno. Preispitajte što tražite. Gdje možete napraviti kompromis? Imate li previše predrasuda?

-4- Smanjite predrasude

Nije nužno toliko analizirati. Nakon spoja nemojte uopće pokušavati donijeti odluku bar 24 sata. Prisjetite se kako je kad gledate neki film. Neki detalji su dosadniji, neki zabavniji, ali na kraju filma ostaje ukupni dojam. Pričekajte bar da prespavate kako bi izblijedite sitnice i ostao samo ukupni dojam prije odluke. Za privlačnost ipak treba više od 30 sekundi. Nema ništa loše u tome što se sporo zaljubljujete. Uzmite vremena koliko god vam treba.

Trenutak istine mora doći kad-tad, a tri mjeseca su idealna. Jeste li oboje prestali izlaziti s drugim osobama? Možete li otvoreno jedno drugo nazvati dečkom ili curom? Kako ide razgovor među vama? Jeste li opušteni u društvu jedno drugog? Tko ulaže više energije u održavanje veze? Tko zove? Tko predlaže izlaske? Ponekad ako vidite da nešto ne ide bolje je prekinuti nego imati polovično. Naravno, i nakon tri mjeseca veze pucaju, ali ako vidite da ne ide u prva tri mjeseca sigurno neće ni kasnije. Dajte si vremena da prebolite i krenite u novo iskustvo.

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 0 Prosjek: 0]Leave a Reply