Svjetlo i sjena

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Je li se trebalo čuditi što je Heinz Werner poklonio srce toj prekrasnoj djevojci? Nije li joj se i ona divila? No, hoće li on biti s njom sretan? Ilsa je bila tako hladna i ohola! Ona je toliko puta pokušala s njom prisno razgovarati. Uzalud! Ilsa se stalno skrivala iza ledenog zida, prkosno bi odbijala svaki razgovor u kojem bi mogla razotkriti dušu i smijala bi se njenoj »sentimentalnosti«.
Hoće li prema njemu biti drugačija?


»Dragi Fritz
Već šest tjedana živim 'slatkim1 životom zahvaljujući tvojim uputama i tvojoj pomoći čak sam se i zaljubio —prvi put, Fritz, ali tako duboko da sam odlučio oženiti se tom djevojkom. Ne bih te htio mučiti nabrajanjem pojedinosti o njezinoj privlačnosti. Ona je kćerka gospode Deckmann, prijateljice naše pokojne majke. Vrlo je siromašnu, ali je tako lijepa da sam posve
izbezumljen.
Razgovarali smo o tome kako ćeš me nakon studija zaposliti u svojoj tvornici kao kemičara. Je li to još želiš? Koliku ću dobiti plaću? Morat će mi to biti dovoljno za dvoje, barem zasad, a poslije — no, ti me razumiješ, zar ne? Cim čujem od tebe povoljne vijesti, otići ću k njoj i zaprositi je. Fritz, tako čeznem za ženom, za vlastitim ognjištem. Dosadili su mi momački stanovi i živo! osamljenika. Sada ti neću zahvaljivati ovako na papiru. Htio bih to osobno učiniti.
Tvoj Heinz«

 

Nastavak na broju 2

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 3 Prosjek: 3.7]Leave a Reply