[Esmeralda] Talasi čežnje

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Tristan Romero de Losada Montalvo bacio je pogled naniže. Zabava je bila u punom jeku, video je konobare koji su balansirali noseći poslužavnike sa šampanjcem između grupa neobično obučenih gostiju. Ravnodušno je primetio da su ljudi podigli poglede, rukom zaklanjajući oči od zalazećeg sunca, da vide njegov dolazak.
Bila je to svečanost godine, dobrotvorni maskenbal koji je priređivao Tom Montago. Zbog te zabave visoko društvo napuštalo je svoje vile u Toskani i Malibu Biču i dolazilo u Englesku da dvadeset četiri časa uživa u idiličnoj okolini Stovela.

To je takođe bila svečanost koja je Tristana Romera izvukla iz njegovog pakla, udaljenog tri hiljade kilometara, ali iz razloga koji nisu bili ni u kakvoj vezi sa uživanjem i hedonizmom.

Umorno uzdahnuvši, kružio je helikopterom nad travnjakom dok su svečani šatori lepršali naduvavajući se kao jedra na galiji.

Tom Montago je bio sedmi vojvoda od Kotebruka i jedan od najboljih i najvelikodušnijih ljudi. Tu kombinaciju Tristan je smatrao opasnom, pre svega po žene. Tom je u ljudima uvek video dobro, zato i jesmo tako dugo prijatelji, pomisli Tristan kiselo. I zato se osećao obaveznim da dođe i proveri da li je devojka, o kojoj je Tom proteklih nedelja neprekidno pričao, zaista dostojna njega.

Osim toga, bio je ovde i zato što je to javnost očekivala od njega. Bio je to deo pogodbe kada je prodao dušu đavolu. Zlovoljno je okrenuo helikopter prateći tok reke koja je proticala severno od Stovela. Spuštajući se niže, primetio je da sevaju blicevi. Znao je da će paparaci biti tu.

Tristan nije voleo paparace, ali ih nije potcenjivao. Bilo je to jednostavno pitanje: iskoristiti ili biti iskorišćen, odnosno da li je čovek manipulator ili žrtva.
A Tristan Romero nikada više neće biti žrtva.


Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 0 Prosjek: 0]Leave a Reply