Tamni veo

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Džeklin Vajld je organizatorka svečanosti koja voli svoj posao - uglavnom. Međutim, pomagati Keri Edvards za njen veliki dan bio je neprekidni košmar. Keri je mlada-čudovište, mitski bezobrazna, diva čiji su ispadi isto toliko ludački kao i njeni zahtevi. Međutim, taj neprijatan zadatak dobija krajnje kriminalni obrt kad Keri brutalno ubiju, a svi učesnici ceremonije se međusobno optužuju za to delo...

Šest venčanja u pet dana. Bokte.
Jedino na šta je Džeklin Vajld mogla da pomisli bila je njena majka Madlin, njen partner u Premijeru, firmi za organizovanje svečanosti koju ste svakako morali unajmiti na širem području Atlante ukoliko ste želeli da vam se gosti oduševe. Izgleda daje Madlin popila dva do dvanaest šampanj-martinija čim je odlučila da prihvati toliko rezervacija za tako kratko vreme. Ne bi to bilo ni blizu toliko loše daje ma šta drugo u pitanju do svadbi; zabave su jednostavne u poređenju sa svadbama jer su prilično lišene emotivnog cirkusa. Svadba je, s druge strane, opterećena svim poznatim i nepoznatim osećanjima. Nije u pitanju samo nevesta - tu je i nevestina majka, pa mladoženjina majka, kuma, deveruše, roditelji dečaka i devojčice koji nose cveće i prstenje, zatim rođaci koji nisu pozvani na svadbu, pa koje boje izabrati, datum, mesto, veličina i oblik prokletih slova na jebenim pozivnicama...
- Džeklin Vajld - prozvala je službenica prekidajući Džeklinine sve stresnije i mahnitije misli.
Glas službenice bio je previše veseo. Zar nije shvatala da je neumesno da zvuči tako razdragano kad uzima novac za kaznu za saobraćajni prekršaj? Možda je preterano tražiti da zvuči turobno, ali bi barem mogla da zvuči dosadno i zlovoljno umesto da leprša od radosti što ljudima uzima novac.

Džeklin je prigušila uzrujanost, koja je više poticala od gotovo nemoguće količine posla za narednih nedelju dana nego od te kazne za prekoračenje brzine. Dodatno na taj stres delovala je činjenica da je zaboravila da uplati kaznu zbog toga što su imali toliko posla, a tog dana je bio krajnji rok za plaćanje, te je morala ili da izađe iz kancelarije i time samo poveća nervozu zbog zaostajanja u obavezama ili pak da pusti da izdaju nalog za njeno privođenje. E da, to bi joj stvarno umanjilo stres.
Sama je kriva što je zakasnila. Da je u gradu Houpvelu, gde je živela i gde su je uhvatili u prekršaju, postojala mogućnost onlajn plaćanja, mogla je to da obavi tako, ali nije postojala. Ustala je, ćutke pružila novac i trenutak kasnije udaljavala se hodnikom već zaboravivši na kaznu, budući da je ona bila samo jedna stavka na spisku onoga što treba obaviti.

Nastavak na strani broj 2

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 1 Prosjek: 2]Leave a Reply