Tiho

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

PROBUDILA SE OD BOLA i otvorila oči. Ležala je u potpunoj tami. Glava ju je boljela kao da ju je netko udario stolcem po zatiljku. Imala je čudan okus u ustima — metalni. Pokušala je pronaći mjesto jezikom, ali ga zbog natečenosti nije uspjela pomaknuti.
Gdje sam? pitala se, obuzeta panikom. Srce joj je počelo lupati, a glava joj je pucala. Osjetila je da je nepokretna jer se pri pokušaju nije mogla ni pomaknuti.
Duboko je udahnula. Pa imam noćnu moru, pomislila je u sebi. Jednu od onih noćnih mora, u kojima dok sanjaš istovremeno možeš vidjeti samoga sebe. Ali probudit ću se. Udahnuvši zrak, osjetila je miris nečega pljesniva poput ustajale odjeće. Ne, to je stvarno, to se zaista događa. Pokušala se ponovo pokrenuti. Nije mogla pomaknuti
ruke, ali je uspjela malo podignuti glavu.
Zvuk se probio kroz tamu — dugačak, dubok šum brenčanja koji nije prepoznala. Srce joj je počelo još jače lupati. To je zvuk motora, pomislila je na kraju. Napokon je shvatila gdje se nalazi. Ali zašto? Je li pala? Ili ju je netko udario? Bila je potpuno zbunjena. Misli su joj bile zbrkane poput zapletenih trava u jezeru. Prisjetila se početka i pokušala ići korak po korak od tamo. Zadnje čega se sjećala bilo je kako pokušava dohvatiti svjetiljku. Sigurno se ugasila. Koliko je dugo već ovdje i zašto je sama? Onda se odjednom sjetila svega i uzdahnula od očaja.
Mora izaći van. Shvatila je da brujanje motora dolazi od škrinje za zamrzavanje koju je vidjela prije, što znači da se struja vratila. Pomaknula je glavu naprijed-natrag i pomaknula ostatak tijela. Noge su joj još bile teške poput olova, ali mogla je pomaknuti jednu ruku — desnu. Polako je zatvorila i otvorila desnu šaku.

 

Nastavak na strani broj 2

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 0 Prosjek: 0]Leave a Reply