U kolevci tanga

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Imala je lice prosečne lepote, ali sa očima predivne boje zrele masline, čiji su kapci večito bili zavodnički spušteni do pola. U tim očima se krio sav njen lični, emotivni arsenal, bile su pravo ogledalo njene duše.

Duga i smeđa kosa joj je padala preko jednog obraza i ona ju je neumorno sklanjala, ne želeći daje sputava ukosnicama. Retko je išla kod frizera, baš kao što se retko i šminkala. Od kozmetike je koristila samo apotekarske kreme, nenaviknuta na parfeme i druga kozmetička pomagala. Ipak, lepo je mirisala i imala odličan ten, uprkos ranim tridesetim godinama.

Upravo u trenutku kada je Marsela htela da siđe sa galerije i pridruži se Heder u prizemlju, primetila je kako joj prilazi njena saradnica iz muzeja, Julija Lopez. Muzej je bio pred zatvaranjem i ona je verovatno želela da upozori Heder na to. - U redu je, Julija! - viknula je Marsela sa galerije i krenula im u susret. Sišla je polako niz stepenice, ne skidajući pogled sa Heder. Kada joj je sasvim prišla, morala je da se nasmeje njenoj garderobi, loše kombinovanoj, kao i obično. Uprkos mogućnosti da nosi firmiranu odeću najpoznatijih svetskih proizvođača, Heder Parker nikada nije odolela da odlazi u kupovine na živopisne pijace, tragajući za garderobom koja je u sebi nosila duh estrade. Volela je svetlucave bluze, haljine sa puno izreza i volana, kao i mnoštvo najrazličitijeg, ali jeftinog nakita. Visoke potpetice su predstavljale njen zaštitni znak, nosila ih je čak i po kući.
- Zdravo, Heder - Marsela ju je oprezno pozdravila na engleskom jeziku, s obzirom da Heder nije govorila španski, usprkos svom trogodišnjem boravku u Argentini. - Dozvoli mi da te predstavim svojoj koleginici, Juliji Lopez - pokazala je rukom na mladu devojku do sebe. - Julija, ovo je Heder, Riosova supruga.

Kliknite broj 2 za nastavak...

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 3 Prosjek: 3.3]Leave a Reply