Udvaranje

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Telma je sedela u pletenoj fotelji držeći u ruci blok i olovku. Ispod oka je posmatrala svoju prijateljicu Lauru kako razdvaja žute od crvenih ruža i stavlja ih u posude s vodom. Stiglo im je sveže cveće, pa je opojni miris ispunjavao celu prostoriju. Zajedno su otvorile cvećaru i uživale u poslu kojim su se bavile. Njihova kreativnost i spretnost u pravljenju buketa, aranžmana, dekorisanju sala i drugih prostora naišle su na prihvatanje i pohvale, pa je narudžbina i angažovanja bilo svakim danom sve više. Vremenom su proširile posao i u prostoriji, koja se nadovezivala na cvećaru, držale su male komade nameštaja od bambusa, ramove za slike, ogledala i druge ukrasne predmete za razne namene.

- Odlutala si negde - rekla je Telma.

- Čini ti se - odvratila je Laura.

- Šta se događa? Bolje mi reci, neću prestati dok mi ne kažeš.

- Ništa posebno, samo sam umorna. Bila je ovo uspešna, ali i naporna nedelja - okrenula se ka Telmi. - Stvarno smo dobro odradile posao. Salu za svatove smo fantastično okitile, a tvoje rukom slikane pozivnice bile su pravi hit. Umetnik si, nema šta. Telma je bila izuzetno nadarena, pa su za svoje proslave klijenti sve češće naručivali čestitke, zahvalnice, čak i ljubavne poruke. Svaki njen crtež je pratio zadatu temu, ali su motivi koje je slikala uvek bili različiti. Bila su to minijaturna umetnička dela.

- Izbegavaš odgovor, dobro te poznajem. Tako dobro da sam ubeđena da je u pitanju muškarac - nije odustajala Telma.

- Od tebe baš ništa ne mogu da sakrijem - Laura je vrtela glavom.

- Dobro, neću da poričem, mada od toga nema ništa.

- Mislim da znam ko je u pitanju. Već neko vreme sumnjam, ali sad sam sigurna da je to onaj novi komšija u kraju. Da, tako je! - Telma je pljesnula rukama. - Dva puta nedeljno dolazi po buket belih narcisa i uvek želi da ga ti uslužiš. Sam Bog zna šta radi s tim cvećem.

- Sigurno ga ne poklanja majci.

- Što da ne?


Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 2 Prosjek: 3.5]Leave a Reply