Vikend za ljubav

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

„Zdravo. Gde si ti?“

Sintijin srozani duh pade još niže kad joj se kolega doktor pridružio u liftu. Proteklih nekoliko nedelja uspešno ga je izbegavala. Većina žena, bez obzira na bračni status, smatrala bi ludošću izbegavanje doktora Džoša Mastersa. Bio je zgodan, šarmantan i jedan od najunosnijih ginekologa-akušera u Dalasu. Samo te godine je porodio više beba nego svi gradski akušeri zajedno.

Najprivlačniji od svih njegovih atributa bila je činjenica da je neoženjen i bogat. „Zdravo, Džoše.“ Osmehnula mu se i oprezno udaljila jedan korak. Koliko joj se približio, pomislio bi čovek da je lift krcat, a zapravo su bili sami u njemu.

„Namerno me izbegavaš?“ upita on bez okolišanja.

„Bila sam vrlo zauzeta.“

„Toliko zauzeta da ne odgovoriš na moje pozive?“

„Kao što rekoh“, ponovi ona, blago iznervirana, „bila sam zauzeta.“ Sin nikada ne bi ranila nekog sa slomljenim srcem. Ali to nije bio slučaj sa doktorom Mastersom. Taj je patio samo od povređenog ponosa.

Ali za tu boljku su postojale zapanjujuće mogućnosti oporavka.

Nepoljuljan, Džoš predloži: „Šta kažeš za večeru?“

Izbegavajući odgovor, Sin promeni temu. „Čuj, Džoše, jesi li pogledao pacijentkinju koju sam ti poslala? Darlin Doson?“

„Jesam, juče.“

„Hvala ti što si je primio, iako nije u mogućnosti da plati. Poslala bih je u državnu kliniku, ali se plašim da ne dobije komplikacije u ovoj fazi trudnoće.“

„Prema njenom kartonu, već je imala dva abortusa.“

„Tako je.“ Sin tužno odmahnu glavom nad nesrećom neudate sedamnaestogodišnjakinje koju je posavetovala. „Ovu bebu želi da rodi i da je da na usvajanje.“

„A ti želiš da dobije najbolju medicinsku negu.“ Nagnuo se napred, sateravši je u ugao lifta. „Porađanje zdravih beba nije jedino što umem da radim, Sin.“ Doktor Džoš Masters nije patio od manjka samopouzdanja. „Pa, stigli smo.“ Kad su se vrata otvorila, Sin se provuče pored njega i izađe iz lifta. „Čekaj.“ On pojuri za njom, grabeći je za ruku. Odvukao ju je u stranu, van gužve prizemnog sprata ženske bolnice. Sin je radila u odeljenju za žene koje su tražile rešenje za neželjenu trudnoću.


Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 2 Prosjek: 4]Leave a Reply