Voljeni neprijatelj

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

DIANA PALMER
Voljeni neprijatelj

Dane koje je Dili provodila u Njujorku, obično je provodila u kozmetičkom salonu, sali za vežbanje ili na zabavama i u restoranima. Tedi joj nije smetala, ali zbog njenog prisustva u kuči Dili nije želela da menja svoje navike. Mislila je da Tedi gubi vreme studirajući i učeći. Bila je lepa devojka i njena tetka je bila ubedena da bi mladost i lepotu mogla mnogo pametnije iskoristiti. Nikako nije razumela šta traži na fakultetu, pretrpana prašnjavim knjigama, dosadnim predavanjima i učenjem.
Dili se u početku trudila da uvuče Tedi u svoj svet, ali kada je videla da devojka to odbija, digla je ruke. Samo bi joj s vremena na vreme uputila neki tužan pogled i prokomentarisala kako se pretvara u dosadnu usedelicu mada ima tek dvadeset godina.
Stan koji je Dili lepo uredila bio je funkcionalan i moderno namešten, ali Tedi se u njemu nikada nije osećala prijatno. Po njenom mišljenju nedostajalo je cveće i razne sitnice. Devojka je bezuspešno preko leta pokušavala da ukrasi terasu saksijskim cvećem, ali kada bi sledeći put došla u Njujork ono bi uvelo jer ga Dili nije zalivala.
Godinama su stanovale u istoj, ogromnoj zgradi, ali Tedi nikada nije stekla komšinice sa kojima bi rado popila kafu ili popričala posle napornog dana. Povremeni susreti u liftu ili na hodniku, jednostavno bi se završili hladnim pozdravom, a često i bez njega.
Jedini razlog zbog koga je Tedi podnosila Njujork bio je njen posao manekenke. Ona je na taj način zarađivala novac još od svoje petnaeste godine. Bila je veoma tražena i agencija za koju je radila, lako joj je nalazila modne revije ili mnoga snimanja. Posao je bio interesantan, ali i jako naporan. Često je sa jedne revije trčala na drugu ili na snimanje.
Devojke koje su se bavile istim poslom, ljubomorne jedna na drugu, teško su prihvatile Tedi i retko su se družile sa njom. Bila im je strana zbog svoje želje da se školuje i čudna što je odbijala zabave i provode sa mladičima koji su uvek trčali za lepim devojkama, a naročito manekenkama. Tedi se uvek držala po strani. Nikada- nije dozvolila sebi da učestvuje u njihovom ogovaranju ili bezbrižnom časkanju i smejanju. U pauzama, dok je čekala da izađe na modnu pistu, obično je čitala neku debelu knjigu ili učila nešto od zaostalog gradiva. Devojke suje ogovarale, smejale se iza njenih leda i potajno je zvale „Svemirka“, jer su osećale da im je toliko strana kao da je sa druge planete.

 

Nastavak na strani 3

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 3 Prosjek: 4.7]Leave a Reply