Za sva vremena

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Graydon Montgomery nije mogao odvojiti pogled od mlade žene. Mladenka i njegov bratić Jared, mladoženja, stajali su u maloj kapelici, a svećenik između njih. Graydon ih je neprestano gledao, a posebno nju. Na sebi je imala modru haljinu djeveruše, u rukama je držala buket cvijeća, a svu je pozornost usmjerila na ceremoniju.

Bila je lijepa, ali na neki nekonvencionalan način. Nije bila tip žene koju će ljudi dvaput pogledati. S ovalnim licem, očima boje plavih zvončića i besprijekornom kožom izgledala je poput djevojke koju možete vidjeti u novinama nakon što se pojavila na balu debitantica. Mogla bi nositi bisere i duge rukavice i pritom nimalo ne izgledati kao da bi radije bila u trapericama.

Ranije, dok su četiri gosta čekala pred crkvom, unutra je došlo do komešanja. Neki je nesporazum u posljednjem trenu izazvao veliki kaos. Graydon bi se u normalnim okolnostima potrudio saznati što se događa, ali ne i danas. Danas mu je ona privukla pažnju.

Iz crkve su se začuli ljutiti povici i rušenje namještaja koji je padao na pod. Dvije djeveruše i mladoženjin kum priđu vratima da vide što se događa, ali Graydon je ostao na mjestu. Nije bio čak ni znatiželjan. Mogao je samo zuriti u leđa mlade žene. Imala je dugu plavu kosu koja joj je u uvojcima padala niz leđa i lijepu figuru. Ne napadno privlačnu, već vitku i oku ugodnu.

Za vrijeme meteža Graydon je stajao podalje od njih. Tek je nejasno bio svjestan okoline, velikog šatora podignutog za večeru i ples, mjesečine koja je obasjavala šumsko područje oko njih, čak i jarko osvijetljenu crkvicu gdje se trebalo održati vjenčanje. Činilo se kao da može razmišljati samo o onome što mu je ta mlada žena rekla nekoliko minuta prije.

Kad su Graydona zamolili da jednu od djeveruša prati do oltara, pomislio je da će to biti lak i ugodan zadatak. Pa on je ipak navikao na crvene tepihe i ceremonije svih vrsta.


Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 2 Prosjek: 1.5]Leave a Reply